BCG: Ko piše nepotpisana saopštenja Opštine Bar

"Kao da je neko sa mejla DPS Bar zabunom pustio pamflet na opštinski sajt, umjesto na njihov stranački"

4011 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Biram Crnu Goru
Foto: Biram Crnu Goru

Partija Biram Crnu Goru (BCG) odgovorila je na današnje navode Opštine Bar, upitavši ko piše nepotpisana saopštenja u ime te lokalne samouprave.

Iz Opštine su ranije danas rekli da su navodi predsjednice Skupštine opštine Bar Milene Božović (BCG) koja problematizuje to što je Opština dodijelila Prijestonici Cetinje 5.000 eura za proslavu državnog praznika - Dana nezavisnosti 21.maja, odraz elementarnog nepoznavanja prava i zakonskih propisa. Božović je prethodno zatražila od odbornice DPS-a Branke Nikezić i partije čiji je član da odgovore u čije je ime donijeta odluka da se Cetinju pokloni 5.000 eura, te od njih zatražila izvinjenje.

"Osnovna kultura nalaže da, na imenom i prezimenom potpisano saopštenje, odgovori neko imenom i prezimenom. Ali, to nije manir u DPS Bar. Ukoliko razmišljate drugačije od njih onda ste neprijatelji, pri čemu zaboravljaju da svi imamo pravo na različito mišljenje. Čitajući nepotpisani pamflet koji se pojavio na sajtu i FB stranici opštine, po naređenju NN lica, stekli smo utisak da se radi o grešci. Kao da je neko sa mejla DPS Bar zabunom pustio pamflet na opštinski sajt, umjesto na njihov stranački", navodi se u reagovanju koje potpisuje Pres služba BCG.

"Ukoliko nije greška već strah da se imenom stane iza nekih stavova i postupaka, da odgovorimo redom:

1. Služeći se klasičnim izvrtanjem teza nepotpisani autor/autori, a čiji rukopis prepoznajemo iz prošlih vremena, tvrdi da 5.000 eura nije dato kao sponzorstvo već kao pozajmica koju će Prijestonica Cetinje da vrati. Upravo zbog toga, prilažemo potpisani UGOVOR O SPONZORSTVU i molimo nepotpisanog autora/autore da pokažu u kom je to članu Ugovora definisano. Da je tako kako ti nepotpisani tvrde, sklopio bi se Ugovor o pozajmici. Ili je ovo bio princip – dođeš mi, šta nas briga šta piše u Ugovoru.

2. Postaviti pitanje predsjednici Skupštine opštine, ili bilo kom građaninu Bara- odakle im pravo da se interesuju kako se troše opštinske pare- relikt je prošlih vremena koja su srećom za nama. To je novac građana Bara, a ne onih kojima je samo povjeren na čuvanje i dobro raspolaganje. Sa svojim novcem mogu da rade šta hoće. Svaki opštinski cent moraju da objasne kako troše.

3. Da je nepotpisani autor/autori pažljivo čitao saopštenje (a očito je da nije/nisu) primjetio bi da Milena Božović nikada i nigdje nije osporavala pravo da Predsjednik opštine samostalno odlučuje o nekim svotama novca za sponzorstvo. Ipak, kada se radi o ovakvom velikom jubileju, možda je ipak bilo bolje da se konsultuje Skupština koja bi, vjerujemo, odobrila i veću sumu. Kao sponzorstvo ili kao pozajmicu, svejedno.

4. Svi mi zaslužujemo odgovor na osnovno pitanje: zašto smo došli do toga da ovako veliki događaj, 15 godina od obnove samostalnosti, finansiraju opštine, i to ne sve, a ne naša država?!" - dodaje se u reagovanju BCG.

Kazali su da će Biram Crnu Goru, kao partija, pitati sve predsjednike opština na primorju – Herceg Novog, Tivta, Kotora, Budve i Ulcinja da li su i oni, sa kojom svotom i da li sponzorski ili pozajmicom učestvovali u proslavi.

"Možda je u kriznim Kovid vremenima, kada su mnogi ostali bez posla i borimo se za svakog turistu, taj novac ipak mogao biti korisnije potrošen, a proslava organizovana skromnije. Na kraju svega – očekujemo od nepotpisanog autora da sakupi dovoljno hrabrosti i potpiše se. To je u skladu sa demokratijom i, u krajnjem slučaju, sa crnogorskom tradicijom", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: