Krivokapić nakon susreta sa zvaničnicima EU: Crna Gora mora biti evropska, građanska i demokratska država

"Tog dana u okviru određenih posjeta koje sam imao direktno na marginama skupa sreo sam se sa liderima svih država, a četiri ključna lidera su Bajden, Džonson, Merkel i Makron koji su jasno iskazali da podržavaju demokratski put Crne Gore u tranziciji koja se desila smjenom vlasti", istakao je predsjednik Vlade

13948 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Printscreen YouTube
Krivokapić, Foto: Printscreen YouTube

Ključna poruka je da Crna Gora mora biti evropska, građanska i demokratska država, saopštio je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić u izjavi nakon susreta sa visokim zvaničnicima Evropske unije (EU), saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Krivokapić je kazao da je prvog dana posjete imao priliku da prisustvuje NATO samitu sa jasnom porukom da Crna Gora dijeli evroatlantske vrijednosti.

"Tog dana u okviru određenih posjeta koje sam imao direktno na marginama skupa sreo sam se sa liderima svih država, a četiri ključna lidera su Bajden, Džonson, Merkel i Makron koji su jasno iskazali da podržavaju demokratski put Crne Gore u tranziciji koja se desila smjenom vlasti", istakao je predsjednik Vlade.

On je saopštio da je današnji sastanak počeo sa komesarom Varheljijem i da je sam komesar poslao jasan signal da će sledeća međuvladina konferencija koja se održava za sedam dana biti još jedan dobar vjetar u jedra crnogorskog pristupa EU kao prvoj sledećoj novoj članici.

"Možda najznačajnija poruka koju sam doživio je upravo sada, nalazimo se u EP i predsjednik parlamenta je jasno kazao "Crna Gora je nada EU" a mi smo stalno govorili da je naša nada EU. Dao je punu podršku našim naporima da brzo, kvalitetno i moramo to istaći, kao što su neki naučili, bez protekcije dođemo do našeg osnovnog cilja, a to je da postanemo da postanemo prva nova članica EU", kazao je Krivokapić.

Bonus video: