Božović: Policija da brani Cetinjski manastir, da se ne bi organizovale paravojne jedinice

"S obzirom na to da je u proteklom periodu obezbjeđivala svakave slučajeve kojima ta zaštita nije bila ni potrebna, mislim da je potrebno da policija hitno reaguje da se ne bi dešavalo da se organizuju neke drugačije, paravojne jedinice koje će da stanu u odbranu SPC kao što smo to radili u prethodnom periodu", poručila je Božović

23790 pregleda 66 reakcija 66 komentar(a)
Božović, Foto: Printscreen YouTube
Božović, Foto: Printscreen YouTube

Poslanica Demokratskog fronta Jelena Božović pozvala je ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da uhapsi huligane koji su "danas krenuli na Cetinjski manastir", i da obezbijedi trajnu policijsku zaštitu ovog vjerskog objekta.

Kazala je da ovo nije prvi put, i da oni ponavljaju postupke koje su radili, zbog čega nisu sankcionisani od policije.

"Ove slike uznemiravaju veliki dio crnogorske javnosti, prije svega vjernike Srpske pravoslavne crkve (SPC). S obzirom na to da je u proteklom periodu obezbjeđivala svakave slučajeve kojima ta zaštita nije bila ni potrebna, mislim da je potrebno da policija hitno reaguje da se ne bi dešavalo u Crnoj Gori da se organizuju neke drugačije, paravojne jedinice koje će da stanu u odbranu SPC kao što smo to radili u prethodnom periodu", poručila je Božović.

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović je rekao da to nisu huligani, nego odgovorni građani i patriote koji upozoravaju da se najveća svetinja ne skrnavi.

Bonus video: