SD Cetinje: Nadležni da procesuiraju Božović

"Ovo je nastavak one ratnohuškačke politike kada su pozivani ratni drugovi na otkopavanje oružja, koja je tada prošla nekažnjeno i bez reakcije. Posljedice toga vidimo danas - Crna Gora je nikad podjeljenija"

11790 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Cetinjski odbor Socijaldemokrata pozvao je nadležno tužilaštvo da u skladu sa zakonom procesuira poslanicu Demokratskog fronta Jelenu Božović koja je, kako tvrde, najavila formiranje paravojnih jedinica.

Božović se na današnjem skupštinskom zasijedanju obratila i pozvala ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da uhapsi huligane koji su "krenuli na Cetinjski manastir", te da obezbijedi trajnu policijsku zaštitu ovog vjerskog objekta da se "ne bi dešavalo u Crnoj Gori da se organizuju neke drugačije, paravojne jedinice koje će da stanu u odbranu SPC kao što smo to radili u prethodnom periodu".

"Cijenimo da je Crnoj Gori dosta prijetnji bilo kakvim sukobima, bilo kakvim jedinicama, a pogotovo paravojnim. Ovo je nastavak one ratnohuškačke politike kada su pozivani ratni drugovi na otkopavanje oružja, koja je tada prošla nekažnjeno i bez reakcije. Posljedice toga vidimo danas - Crna Gora je nikad podjeljenija i sa nikad većim jazom među njenim građankama i građanima", kazali su iz SD Cetinje.

Dodaju da se Cetinjani i Cetinjanke ne mogu uplašiti, i da kao što ih retrogradna i zaostala politika DF nije mogla uplašiti prije trideset godina, tako neće ni danas.

"Jer će Cetinjanke i Cetinjani uvijek, svi do jednoga, bez iskakvog straha, biti spremni da brane našu jedinu kuću Crnu Goru, naš rodni grad i naše najveće svetinje kakav je Cetinjski manastir", poručili su.

Bonus video: