"Milačić glasao protiv oba predloga, sedam poslanika koalicije ZBCG bilo uzdržano, jedan glasao za rezoluciju"

"Kao što smo javno obećali na skupštinskim odborima, Prava Crna Gora, za razliku od svih, nije željela ni da učestvuje u bilo kakvoj (amandmanskoj) doradi sramnog teksta čiji su predlagači DPS i Bošnjačka stranka"

22081 pregleda 661 reakcija 37 komentar(a)
Milačić, Foto: Skupština Crne Gore
Milačić, Foto: Skupština Crne Gore

Nakon sinoćnjeg skupštinskog glasanja o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici i razrešenju ministra Vladimira Leposavića, gdje je poslanik Prave Crne Gore i predsjednik te partije Marko Milačić glasao i protiv rezolucije, i protiv razrešenja ministra, započeta je koordinisana, prljava i jeftina kampanja na pojedinim portalima i društvenim mrežama, sa ciljem najprizemnije prevare da se, što je za vjerovali ili ne, Marko Milačić prikaže kao izdajnik koji je glasao, ne kako je glasao – protiv ovih predloga, već da je bio - uzdržan, saopšteno je danas iz Prave Crne Gore.

"Istina je potpuno suprotna i frapirani smo stepenom ovakve podvale i neviđenog licemjerstva. Istina je sledeća, kada govorimo o konstituentima koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG), koju su dominantno glasali Srbi: Marko Milačić je glasao protiv. Uzdržani na sinoćnjem glasanju su bili: četiri poslanika Pokreta za promjene (PzP), tri poslanika Socijalističke narodne partije (SNP), dok je jedan poslanik PzPe glasao za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Ovo je puna, jedina i zvanična istina", ističe se u saopštenju Prave Crne Gore.

Glasanje o Rezoluciji o Srebrenici
Glasanje o Rezoluciji o Srebrenicifoto: Prava Crna Gora

Iz te partije su kazali da je "ovaj bestidni napad orkestriran na način da se Milačićevo glasanje o amandmanima Demokratskog fronta – prema kojima je Milačić bio uzdržan – propagandnom podvalom, praćenom i montažama, predstavi kao da je Milačić bio uzdržan o ključnoj stvari – o samoj Rezoluciji o genocidu, a na pojedinim medijskim mjestima, otišlo se i korak dalje pa se stvarala i stvara slika da je Milačić bio uzdržan i oko razrešenja ministra Leposavića".

"Prosto je nevjerovatno dokle idu laži, podvale i besprizorni spinovi kada se notorna, javna činjenica – da je Prava Crna Gora glasala protiv oba predloga – želi pretvoriti u neistinu, a sve sa ciljem napada na partiju koja ne da nije izdala, već je po pitanju Rezolucije o Srebrenici bila najprincipijelnija i najjasnija, pa čak obišla i Bratunac. A da se notorna istina da je od osam poslanika koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG), bilo uzdržano sedam, a jedan za, prikriva", piše u saopštenju Prave Crne Gore.

Oni poručuju da je potpuno nebitno u odnosu na glasanje o samoj Rezoluciji zašto je Milačić bio uzdržan na amandmane DF.

"Kao što smo javno obećali na skupštinskim odborima, Prava Crna Gora, za razliku od svih, nije željela ni da učestvuje u bilo kakvoj (amandmanskoj) doradi sramnog teksta čiji su predlagači Demokratska partija socijalista (DPS) i Bošnjačka stranka. Zato se Prava Crna Gora razlikuje od svih i zato je Prava Crna Gora – prava. Nismo željeli da prihvatimo bilo kakav rad na tekstu koji je predložio DPS, što smo javno više puta ukazivali i ostalim predstavnicima parlamentarne većine i pozivali ih da to ne čine. Iz čiste korektnosti prema kolegama iz DF bili smo uzdržani povodom njihovih amandmana, iako smatramo da je neprincipijelno, kolike god bile intervencije na tekstu, na takav način, čak i u pokušaju, legitimisati DPS Rezoluciju. Dakle, niti smo, niti ćemo ikada dorađivati predloge DPS-a, niti smo, niti ćemo ikada DPS-u davati bilo kakav, makar i tehnički, makar i amandmanski legitimitet", rekli su iz Prave Crne Gore.

Oni navode da je besprizorno i pomisliti da bi i da je Prava Crna Gora bila uzdržana po pitanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

"Prava Crna Gora koja ima najjasniji stav po ovom pitanju, koja svih prethodnih dana najviše, najjasnije i najotvorenije demaskira ovu anti-srpsku Rezoluciju, koja je bila protiv i da se ova rezolucija uopšte nađe na dnevnom redu (dok su, i tada, pet poslanika iz koalicije Za budućnost Crne Gore bila uzdržana), koja ne želi ni da učestvuje u amandmanskom dorađivanju DPS teksta, koja je, konačno i najvažnije, sinoć bila jasno i bespogovorno protiv Rezolucije o genocidu u Srebrenici, za razliku od osam poslanika ZBCG. Poručujemo svima onima koji šire ovakve laži i svjesno obmanjuju javnost: sram vas bilo. Možete pokušati da uništite istinu, ali u tome nikada nećete uspjeti. Pravoj Crnoj Gori je potpuno jasno šta se krije iza ovoga, činjenica da smetamo, da smo beskompromisni i da nismo ničije sluge, činjenica da smo osvijetlili obraz koalicije ZBCG. Na drugima, a ne na nama, je da javnosti i našim glasačima pojasne zašto nisu, kao mi, glasali protiv. Prava Crna Gora je ponosna što je juče jasno, jasnije i beskompromisnije od svih, glasala protiv DPS Rezolucije o genocidu u Srebenici i protiv razrešenja ministra Leposavića", zaključuje se u saopštenju Prave Crne Gore.

Bonus video: