"bratija poznata po svemu najgorem"

Vujović: Vučić i Dačić i dalje sanjaju o srpskim svjetovima

"Tužno je i žalosno ko danas govori u ime jednog velikog srpskog naroda koji je dao velikane poput Tesle, Pupina, Dositeja"

9330 pregleda 35 reakcija 35 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: SDP
Ivan Vujović, Foto: SDP

Apel predsjednika Skupštine Srbije Ivice Dačiča da Joanikije riješi krizu vlasti u Crnoj Gori samo potvrđuje da je SPC u Crnoj Gori institucija države Srbije kao i to da se Srbija i njen državni vrh drsko miješaju u unutrašnje stvari suverene Crne Gore, ocijenio je generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović.

"Vučić i Dačić očigledno nijesu iskoračili iz devedesetih prošlog vijeka kada su bili obični pioni u rukama zločinačke politike koja je uništila bivšu Jugoslaviju a sopstveni srpski narod dovela na sami rub propasti. Oni i dalje sanjaju o srpskim svjetovima, i dalje misle da mogu na daljinski upravljač iz Beograda da disciplinuju Crnu Goru i rješavaju pitanja njene vlasti i unutrašnjih odnosa. Vučić i Dačić misle da im je ovo 1991. ili 1999. kada su namjeravali da huškajući izvana po Crnoj Gori ruše njen građanski mir i stabilnost", naveo je Vujović.

Dačić je juče pozvao mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija da se uključi u rješavanje političke krize u Crnoj Gori, navodeći da se nova Vlada ponaša vrlo slično kao i ona koju je predvodio Milo Đukanović.

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić ocijenio je da je Rezolucija o Srebrenici, usvojena u Skupštini Crne Gore, protiv vitalnih interesa srpskog naroda.

"Radikalsko - SPS bratija poznata po svemu najgorem, čija politika je proizvela zločine i genocide, morala bi bolje da poznaje Crnu Goru i da bude svjesna da je ovo država koja traje milenijum te da je ne mogu srušiti razni beogradski pajaci koji ovih dana orkestriraju bestidnu kampanju protiv Crne Gore. Znamo da im je teško kada Crna Gora osudi genocid u Srebrenici jer je to osuda njihove – radikalsko-SPS politike. Neka se ne pokrivaju srpskim narodom i neka ne podmeću bestidno. Tužno je i žalosno ko danas govori u ime jednog velikog srpskog naroda koji je dao velikane poput Tesle, Pupina, Dositeja. Da to bude danas jedan Dačić ili Vulin, ili njima slični. Zato im poručujemo da smanje doživljaj i da ne misle da mogu da pale vatre po Crnoj Gori, jer će kao i vazda slomiti zube. I neka ne svojataju crnogorske Srbe jer su oni naša braća, rođaci i prijatelji, koji su kao i svi građani ove zemlje svoji na svome u Crnoj Gori", naveo je Vujović.