"SRPSKI NAROD NIKAD NEĆE ZABORAVITI VOJSKU NA ČIJEM ČELU SU KARADŽIĆ I MLADIĆ"

Mandić: Sramna presuda Mladiću dokaz da je Haški tribunal anti-srpska tvorevina

„Lomljenje kičme srpskom narodu ne odvija se samo u Haškom tribunalu, već svuda gdje razni centri moći procjenjuju da predstavljamo problem i prepreku za ostvarivanje njihovih antisrpskih planova, od Podgorice do Beograda i Banjaluke", kazao je Mandić
364 pregleda 133 komentar(a)
Premijerski sat, Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković
Premijerski sat, Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.11.2017. 18:16h

Današnja sramna presuda generalu Ratku Mladiću samo potvrđuje da je Haški tribunal antisrpska tvorevina i da je formiran kako bi vodeći političari i oficiri iz našeg naroda bili predstavljeni kao isključivi krivci za građanski rat na području bivše SFRJ, izjavio je Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije, za portal "IN4S".

Haški tribunal nepravosnažno je osudio bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS), generala Ratka Mladića (75), na doživotnu zatvorsku kaznu zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovječnosti nad Muslimanima i Hrvatima tokom rata u BiH 1992-1995.

„Karakter Haškog suda precizno je opisao sam general Ratko Mladić u svom obraćanju prije nego što će biti udaljen iz sudnice. Dakle, Haški sud nije tijelo koje se bavi utvrđivanjem istine već služi za propagandu velike laži“, kazao je Mandić.

Lider NOVE je izjavio da srpski narod nikada neće i ne može, nezavisno od presuda i odluka Tribunala, zaboraviti srpsku vojsku na čijem čelu su bili Radovan Karadžić i general Mladić.

„Ta vojska je obezbijedila opstanak našeg naroda na teritorijama zapadno od rijeke Drine i spriječila da nam se ponovi ono što se dogodilo 1941-45. godine“, kazao član predsjedništva DF-a za "IN4S".

„Lomljenje kičme srpskom narodu ne odvija se samo u Haškom tribunalu, već svuda gdje razni centri moći procjenjuju da predstavljamo problem i prepreku za ostvarivanje njihovih antisrpskih planova, od Podgorice do Beograda i Banjaluke", kazao je Mandić.

„Lično nemam nikakve dileme kako će naši potomci vrednovati žrtvu koju i danas kao narod prilažemo opštoj nacionalnoj stvari i sa kakvim će prezirom osuditi one druge koji će se pridružiti antisrpskom horu koji je iskoristio priliku da laž proglasi za istinu" zaključio je Mandić.

Preporučujemo za Vas