"Plasiranje teorije da je cilj Beograda da se Dps vrati na vlast su demagogija, licemjerje..."

DPS: Osuđujemo prizemnu kampanju koja se vodi preko srbijanskih tabloida protiv Bečića i Krivokapića

“Svaki put kada je državno rukovodstvo predvođeno našom partijom slijedilo državne interese - i kad je zaštitilo državu od bombardovanja, i kad je obnovilo nezavisnost, i kad je priznalo Kosovo i kad je uvelo Crnu Goru u NATO - Đukanović i DPS bili su mete najgorih napada”, navodi se u saopštenju

11287 pregleda 37 reakcija 40 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Plasiranje teorije da je cilj zvaničnog Beograda da se Demokratska partija socijalista (DPS) vrati na vlast, predstavlja primjer demagogije, licemjerja i potcjenjivanja inteligencije građana, smatraju u toj partiji.

Iz DPS-a su saopštili da osuđuju prizemnu kampanju koja se vodi preko srbijanskih tabloida protiv predsjednika Skupštine Alekse Bečića i premijera Zdravka Krivokapića.

“Ipak, pokušaj da se ti udarci amortizuju plasiranjem nebulozne teorije da je cilj zvaničnog Beograda da se DPS vrati na vlast, predstavlja primjer demagogije, licemjerja i potcjenjivanja inteligencije građana”, rekli su iz te partije.

Kako su naveli, kreatore „ovakve odbrane” podsjećaju da su DPS i njegov predsjednik Milo Đukanović neprekidno već 25 godina, zbog svoje politike i odbrane državnih interesa Crne Gore, konstantna meta raznih velikosrpskih nacionalističkih i šovinističkih centara.

“Svaki put kada je državno rukovodstvo predvođeno našom partijom slijedilo državne interese - i kad je zaštitilo državu od bombardovanja, i kad je obnovilo nezavisnost, i kad je priznalo Kosovo i kad je uvelo Crnu Goru u NATO - Đukanović i DPS bili su mete najgorih napada”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su kazali da su oni, kojima se sada “tabloidne hijene” bave, aktivno ili pasivno, na različite načine podržavali nastojanja velikosrpskih nacionalističkih krugova da zaustave Crnu Goru na njenom putu emancipacije.

Prema njihovim riječima, to se posljednji put desilo prošle godine.

Iz DPS-a su naveli da je jedan zakon, koji je trebalo da poslije 40 godina uredi oblast vjerskih sloboda, poslužio tada za sramotnu manipulaciju.

“Tako smo kao pandan aktuelnoj laži, koja glasi “Deklaracijom o Srebrenici se osuđuje srpski narod”, tada imali manipulaciju “Zakonom o vjerskim zajednicama se Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) oduzimaju svetinje””, rekli su iz te partije.

Oni su kazali da je na talasu te lažne tvrdnje, do krajnjih granica eksploatisane od tadašnje opozicije, zvanične Srbije i njihovih medija, izvršena promjena vlasti u Crnoj Gori, a zatim, kako su naveli, formirana Vlada u Manastiru Ostrog uz posredovanje najviših crkvenih zvaničnika.

“Zato ovih dana dubokoumna narodna poslovica „Ko sa đavolom tikve sadi, o glavu mu se obijaju“, na primjeru političke situacije u Crnoj Gori pokazuje svoje vanvremensko trajanje”, rekli su iz DPS-a.

Njeno tumačenje, kako su naveli, treba da bude jasno svima onima koji su rušili legalnu vlast “tako što su se krili iza SPC i njenih političkih protesta, velikodušno koristeći upravo logistiku srbijanskih medija za smjenu legalne vlasti u Crnoj Gori.”

“To što su sada ti isti meta napada SPC koja im je omogućila da dođu na vlast, ili medijske mašinerije iz Beograda, koja im je bila najveći saveznik u procesu smjenjivanja DPS, nema baš nikakve veze sa našom partijom, kako to demagoški poturaju ovi što potcjenjuju zdrav razum građana”, kazali su iz DPS-a.

Oni su naveli da se ta “medijska haranga” prije može dovesti u vezu sa činjenicom da se u srbijanskim nacionalističkim centrima donošenje Deklaracije o genocidu u Srebrenici očito tumači kao izdaja “koju su počinili oni političari kojima su instrumenti „srpskog sveta“ pomogli da dođu na vlast u Crnoj Gori”".

Preporučujemo za Vas