URA potpisala Memorandum o saradnji sa Zelenim Danske

Iz URE je saopšteno da tu partiju i Zelene Danske povezuje pragmatizam, čija je svrha da razvija rješenja i stvori uticaj u organima zakonodavne vlasti

2481 pregleda 535 reakcija 3 komentar(a)
Radovanić i Benli, Foto: URA
Radovanić i Benli, Foto: URA

Građanski pokret URA potpisao je Memorandum o saradnji sa Zelenim Danske (SF). Jedan od glavnih ciljeva je osnivanje Zelene političke akademije, koja će služiti za osnaživanje novih generacija političara u Crnoj Gori, ali i šire.

"Građanski pokret URA i Zeleni Danske dijele zajedničku viziju Evrope, održivu, zelenu i u kojoj svi ljudi žive slobodno, bez obzira na religijsku opredijeljenost, seksualnu orijentaciju ili politički stav. Stremimo ka najvišim standardima dobrog upravljanja i zajednički ćemo raditi na promociji naših društava u kojima političke partije igraju konstruktivnu i demokratsku ulogu, odgovaraju potrebama građana i jačaju inkluziju svih grupa u društvu. Inspirisaćemo jedni druge i njegovati nove ideje za političko organizovanje i rješavanje problema”, piše u Memorandumu o saradnji koji je danas generalni sekretar GP URA Mileta Radovanić potpisao sa potpredsjednikom Zelenih Danske Serdalom Benlijem. Iz URE je saopšteno da tu partiju i Zelene Danske povezuje pragmatizam, čija je svrha da razvija rješenja i stvori uticaj u organima zakonodavne vlasti.

"Naša kolaboracija biće strateška, zato jer se angažujemo da kreiramo promjene u zajednici. Ostvarićemo benefite na polju razvoju, promovisaćemo održivost, njegovati partnerstva i poznanstva i radićemo zajednički u pravcu jačanja mladih lidera u partijama. Memorandum o saradnji prvi je korak u zajedničkom radu koji nam predstoji”, zaključuje se u dokumentu.

Bonus video: