Knežević: Ako ne bude dogovora o novoj vladi, izbori da se organizuju do kraja godine

"Ako ne bude dogovora, onda smo za to da se formira prelazna vlada koja će pripremiti izbore", poručio je Knežević

58263 pregleda 190 reakcija 190 komentar(a)
Foto: Nikola Dragaš
Foto: Nikola Dragaš

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević, saopštio je večeras da se DF, ako ne bude dogovora o novoj vladi, zalaže za to da se vanredni izbori organizuju najkasnije do kraja decembra.

"Ako ne bude dogovora, onda smo za to da se formira prelazna vlada koja će pripremiti izbore. Želimo da se dogovorimo. Ako ne bude dogovora, za to smo da se novi izbori realizuju najkasnije do kraja decembra", rekao je Knežević.

On je, nakon večerašnjeg sastanka partija parlamentarne većine kazao da novu vladu treba da čine predstavnici aktuelne većine i stranaka manjinskih naroda, jer je to, prema njegovim riječima, najbolji način za izlazak iz parlamentarne krize i krize u Vladi.

"Više je nego jasno da su i kolege koje su napisale prije dva-tri dana saopštile da podržavaju Vladu, promijenile stav. Da sam na mjestu premijera Zdravka Krivokapića, poslije večerašnjeg sastanka bih podnio ostavku. Savršeno nas ne interesuje da li će on to da uradi", rekao je Knežević.

On je istakao da će se, ako dođe do izbora nove vlade, birati i novi premijer.

Sa novom vladom, dodaje on, otvara se i pitanje ko će biti predsjednik Skupštine.

Upitan hoće li DF nastaviti da bojkotuje parlamentt, Knežević je odgovorio da će taj politički savez učestvovati u radu skupštinskih odbora, dok će, kako je naveo, rad u plenumu biti blokiran do daljnjeg.

Bonus video: