Nikčević: Demokrate će valorizovati poljoprivredne resurse koje Malesija nesumnjivo posjeduje

"Demokrate će subvencionirati kamate na poljoprivredne kredite za mlade poljoprivrednike"
166 pregleda 7 komentar(a)
Marija Nikčević, Foto: Demokratska Crna Gora
Marija Nikčević, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 21.11.2017. 19:05h

Političko-ekonomski kolaps koji je organizovana kriminalna grupa pod nazivom DPS, ostavila iza sebe u poslednjih tridesetak godina, posebno je pogodila mjesta koja su se tradicionalno oslanjala na poljoprivrednu proizvodnju, kazala je Marija Nikčević, kandidatkinja Demokrata za odbornicu u Tuzima.

"Poljoprivredni potencijal Malesije je toliki da komotno mogu da prehrane cijelu Crnu Goru, ali zahvaljujuci nestručnosti, lopovluku i nesposobnosti koja krasi aktuelnu vlast, Tuzi su pretvorene u siromaha koji očajnički zapomaže", navela je Nikčević

Ona je kazala da je glavni problem koji uništava poljoprivredne proizvođače u Tuzima uvoznički lobi kojem je aktuelna vlast dozvolila monopol na plasman poljoprivrednih proizvoda, zbog kojeg, kako je navela, proizvođači iz Malesije ne mogu da prodaju svoje proizvode.

"Demokrate će prestati sa dosadašnjom praksom na način što ćemo vratiti dostojanstvo poljoprivrednicima Malesije koji od svog časnog i mukotrpnog posla moraju imati osnovne uslove za život svoje djece. Organizovana kriminalna grupa, poznata pod oficijelnim imenom DPS, svojim lopovlukom je uništila svaku želju kod mladih ljudi za bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom i stočarstvom. Nakon što osvojimo vlast, Demokrate će subvencionirati kamate na poljoprivredne kredite za mlade poljoprivrednike. Podržaćemo i podsticati plasman domaćih proizvoda, kao poseban dio strategije i zaštite domaćih proizvoda", istakla je Nikčević.

Ona je navela da ni u Malesiji, kao ni u ostatku Crne Gore, u posljednjih 30 godina nije otvorena nijedna fabrika zahvaljujući lopovskoj družini koja ekonomski zlostavlja cjelokupnu državu.

"Demokrate će pokrenuti pogone za preradu poljoprivrednih i mlječnih proizvoda. Pokrenućemo projekat partnerskog ulaganja i finansiranja i izgradnje fabrike za preradu viška poljoprivrednih proizvoda kroz privatno javno partnerstvo. Kao partnera u ovom, kao i u drugim važnim projektima spašavanja poljoprivrede u Malesiji vidimo dijasporu iz Malesije. Nakon što lokalna ekspozitura Dps-a bude potučena do nogu na predstojećim lokalnim izborima, nova vlast predvođena Demokratama će valorizovati poljoprivredne resurse koje Malesija nesumnjivo posjeduje, a koje neodgovorna družina nije znala ili nije htjela da iskoristi, već je na sve načine decenijama gušila i uništavala svakog poljoprivrednog proizvođača ponaosob", kazala je na kraju saopštenja Nikčević.

Bonus video: