Đurašković: Zašto je Rijeka Crnojevića na margini?

"Samo se punom participacijom građana i mjesnih zajednica u procesu odlučivanja i određivanju prioriteta može obezbijediti ravnomjeran razvoj i pošten odnos prema svim građanima"

4114 pregleda 14 komentar(a)
Đurašković, Foto: SDP
Đurašković, Foto: SDP

Rijeka Crnojevića, kao svojevrsni turistički dragulj na međunarodnom nivou, nalazi se na margini interesovanja grada i države, ocijenio je potpredsjednik SDP-a i predsjednik Odborničke grupe SDP u Skupštini Prijestonice Nikola Đurašković.

"Dovoljno je pogledati kako izgleda put koji Rijeku povezuje sa Cetinjem i Podgoricom, kako izgleda neosvjetljena staza ka Obodskoj pećini, druge javne površine ili postrojenje za tretman otpadnih voda koje je finansirala EU sa više od milion eura, a koje cetinjski vodovod duže od decenije ne stavlja u funkciju. Do kada će biti ovako i da li grad i država znaju za ove probleme? Da li građani koji žive na Rijeci i drugim cetinjskim selima i vrijedno rade zaslužuju ovakav odnos", saopštio je Đurašković.

Kako dodaje, Cetinju je, umjesto selektivnog pristupa, potreban ozbiljan i odgovoran odnos koji će garantovati ravnomjeran razvoj i ulaganje u sva sela na teritoriji Prijestonice.

"Samo se punom participacijom građana i mjesnih zajednica u procesu odlučivanja i određivanju prioriteta može obezbijediti ravnomjeran razvoj i pošten odnos prema svim građanima. SDP poziva građane i mjesne zajednice da se još snažnije organizuju i bore za svoja prava kako bi obezbijedili da se njihov glas čuje i odlučuje", zaključio je Đurašković.

Bonus video: