Demokrate: DF da pozove saveznika u Vladi Kosova i zaista pokuša da pomogne Jovanoviću

"Ukoliko vam se pak Rakić ne odazove, a neće samo ako ga ne zamolite, najmanje što od vas očekujemo jeste da uputite javni poziv ministru u Vladi Kosova Goranu Rakiću i Srpskoj listi da napuste Vladu i sve institucije Kosova"

28009 pregleda 87 reakcija 87 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Pošto Vlada Crne Gore nema partnere na Kosovu na onaj način na koji to insinuiraju Mandićevci, poručujemo im sledeće: da prije najavljenih protesta zaista pokušaju da pomognu Jovanoviću. A to će svakako najbolje uraditi preko svog saveznika Gorana Rakića, ministra Srpske liste u Vladi Kosova, čovjeka koji ih je podržavao u predizbornoj kampanji.

To su saopštili iz Demokratske Crne Gore reagujući na poziv Demokratskog fronta da Vlada od svojih partnera na Kosovu traži oslobađanje Rista Jovanoviča. Iz DF-a su, između ostalog kazali da se premijer Zdravko Krivokapić i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić ponašaju kao DPS 2008. godine kada je priznao nezavisnost Kosova.

"Prije svega drugog, Demokratska Crna Gora izražava punu podršku i zabrinutost za građanina Crne Gore, koji je danas lišen slobode na Gazimestanu. Ali, kada je teško, tu je DF da bude još teže. Kako vidimo, DF je u još jednoj krajnje sebičnoj akciji koja ide preko leđa građana Crne Gore. Iako to nije ništa neubičajeno, ovog puta se može reći da su zaista pretjerali u nebrizi za ljudski život i politikantskoj podmuklosti koja stoji iza toga", piše u reagovanju Demokrata. Iz ove partije poručili su im "da prije najavljenih protesta, koji dakako imaju poslužiti samo jednom cilju koji smo odavno uspješno raskrinkali, a to je da se sa DPS-om sruši vlast, gospoda Mandićevi Frontovci zaista pokušaju da pomognu Jovanoviću. A to će svakako najbolje uraditi preko svog saveznika Gorana Rakića, ministra Srpske liste u Vladi Kosova, čovjeka koji ih je podržavao u predizbornoj kampanji".

Pozvali su DF da, kako su kazali, zaista pomognu Jovanoviću, umjesto što mladića u nevolji koriste za "besramni politički marketing". "Ukoliko vam se pak Rakić ne odazove, a neće samo ako ga ne zamolite, najmanje što od vas očekujemo jeste da uputite javni poziv ministru u Vladi Kosova Goranu Rakiću i Srpskoj listi da napuste Vladu i sve institucije Kosova, umjesto što ćete dizati tenzije u Crnoj Gori, zemlji čija se Vlada bori da Jovanović bude pušten. Ukoliko to ne uradite, ova vaša akcija je samo laž usmjerena na rušenje Vlade u korist patrona i DPS-a", zaključili su iz Demokrat

Bonus video: