Krapović: Đukanović sa investitorima sprovodi lament-kampanju oko Svetog Stefana

“Ako investitori, kao do sada budu tražili i insistirali na nečemu na šta nemaju pravo, pa čak ni po namještenim i protivzakonitim ugovorima, aneksima ugovora, planovima, informacijama i zaključcima, onda će država morati da pokaže da zna da vodi računa o svojim interesima", kazao je

22944 pregleda 34 reakcija 35 komentar(a)
Krapović, Foto: Demokratska Crna Gora
Krapović, Foto: Demokratska Crna Gora

Poslanik demokratske Crne Gore, bivši gradonačelnik Budve Dragan Krapović poručio je da predsjednik države, Milo Đukanović, očigledno koordinirano sa investitorima sprovodi lament-kampanju oko situacije na Svetom Stefanu.

“Pitanje je samo da li je to pokušaj političkog pritiska na Vladu, ili građenje pozicije za eventualnu arbitražu? Ili oboje? Smatram da postoji dovoljno prostora za kompromis oko tog aranžmana, da mogu funkcionisati i raditi investitor i građani Crne Gore i Budve, koji imaju više hiljada ležaja u zaleđu Svetog Stefana i Miločera. Ili oni i njihovi gosti nemaju pravo na plaže i more?Pozivam gospodu investitore da se dogovore sa nadležnim institucijma države Crne Gore. Iste one koja u ranijem periodu nije vodila računa o interesima svojih građana, međutim, ovoga puta hoće, ubjeđen sam”, naglasio je Krapović.

On je pozvao Vladu “da posvećeno traži kompromis na tom veoma vrijednom prostoru”.

“Ako investitori, kao do sada budu tražili i insistirali na nečemu na šta nemaju pravo, pa čak ni po namještenim i protivzakonitim ugovorima, aneksima ugovora, planovima, informacijama i zaključcima, onda će država morati da pokaže da zna da vodi računa o svojim interesima. Investitori su očigledno investiciju utemeljili na podršci bivšeg režima, a ne na zakonu, i zato danas imamo to što imamo “, istakao je Krapović.

Prema njegovim riječima, krivac za to je upravo onaj koji je naglasniji u očigledno namještenoj kampanji.

“Da je ćebe marke Fendi, vjerovatno bi tada sve bilo u redu! Naravno, uvijek je bolje postići kompromis i postupati oprezno na tako vrijednom i osjetljivom prostoru. Prostoru na kome se danas protivno zakonu i interesima građana Crne Gore grade apartmani za tržište. Sugerišem Vladi da preko Uprave za nekretnine upiše terete upravo na te prostore i ne dozvoli njihovu prodaju i otuđenje do daljnjeg! Priča o Svetom Stefanu, Miločeru i Kraljičinoj plaži traje godinama. Kontroverze koje prate taj projekat su prevelike da bi bile zanemarene, a ozbiljna vlast odlučno pristupa svom poslu i rješava i najteže izazove! Naravno,rješava ih pristupajući odgovorno i u skladu sa zakonom,snagom argumenata i na civilizovan način”, zaključio je Krapović.

Bonus video: