Ana Novaković Đurović kandidatkinja za političku direktoricu URA

Vijesti su ranije pisale da će GP URA na Kongresu osnažiti direktorica Politikon mreže, dr Jovana Marović i barski privrednik, filantrop i vlasnik kompanije "Cerovo" Goran Đurović, koji će najvjerovatnije biti izabrani na pozicije potpredsjednika na sjutrašnjem Kongresu.

38507 pregleda 86 reakcija 87 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Bivša direktorica Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) i dugogodišnja aktivistkinja nevladinog sektora Ana Novaković Đurović, mogla bi biti imenovana za novu političku direktoricu Građanskog pokreta URA nakon sjutrašnjeg Kongresa te partije, saznaju Vijesti.

Vijesti su ranije najavile da će direktorica Politikon mreže Jovana Marović i barski privrednik Goran Đurović najvjerovatnije biti izabrani na pozicije potpredsjednika GP URA na sjutrašnjem Kongresu.

Svojim dugogodišnjim angažmanom u civilnom sektoru učestvovala je u izradi i inicirala donošenje većine propisa koji se odnose na civilno društvo: izmjene zakona o nevladinim organizacijama, Strategije o djelovanju civilnog društva, podzakonska akta koja omogućavaju učešće civilnog društva u procesima donošenja odluka, set opštinskih propisa kojima se podstiče rad NVO i građanski aktivizam.

Autorka je ili koautorka brojnih publikacija i izvještaja u navedenim oblastima, a bila je i članica radne grupe za EU pregovaračko pogljavlje 23: Pravosuđe, borba protiv korupcije i temeljna prava.

Redovni Kongres Građanskog pokreta URA održava se u nedelju, 4. jula, u Ulcinju.

Bonus video: