Mitrović: Brojni propusti MFSS, odluka Đukanovića će bar za trenutak vratiti osmijehe na dječja lica

„Gdje Vam je, ministre, savjest bila kada je institucija, koju opet Vi predstavljate, odlučila da žrtvu trafikinga vrati trafikantu“, upitao je Mitrović

6668 pregleda 14 komentar(a)
Mitrović, Foto: DPS
Mitrović, Foto: DPS

Pomilovanjem samohranog oca dvoje djece Tomaša Boškovića, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je samo uradio ono što bi uradio svaki odgovoran čovjek na njegovom mjestu, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista Ivan Mitrović.

On je kazao da, nakon brojnih propusta Ministarstva finansija i socijalnog staranja (MFSS), na čijem se čelu nalazi Milojko Spajić, Đukanoviću nije ostalo ništa drugo do da na ovaj način pokuša bar djelimično ispraviti nepravdu učinjenu prema dvoje maloljetne djece.

„Iako će scene viđene prije nekoliko nedjelja ostaviti duboki trag na svim učesnicima onog nemilog izvršenja sudske presude, a djeci ostati urezane kao bolna istina iz njihovog djetinjstva, današnja odluka Đukanovića svakako će bar za trenutak vratiti osmijehe na dječja lica“, naveo je Mitrović.

Prema njegovim riječima, ako ni zbog čega drugo, a ono samo zbog toga, ova odluka je više nego ljudska i više nego dobrodošla.

Komentarišući poruke Ministarstva da “sve institucije, pa i predsjednik države, prilikom donošenja odluka moraju postupati savjesno ”, Mitrović je upitao Spajića gdje je njemu savjest bila kad je, kako je naveo, poslao pripravnika na izvršenje sudske presude u ime institucije koju, između ostalog, i on predstavlja.

„Gdje Vam je, ministre, savjest bila kada je institucija, koju opet Vi predstavljate, odlučila da žrtvu trafikinga vrati trafikantu“, upitao je Mitrović.

Komentarišući navode Ministarstva da “ovaj slučaj predstavlja još jedan dokaz da u funkcionisanju sistema postoje ozbiljni problemi naslijeđeni iz vremena prethodnog režima”, Mitrović je rekao da ne zna da li Spajić misli na direktoricu podgoričkog Centra koju ste upravo on postavio.

„Ili rukovodice koje je ista postavila nakon njenog postavljenja, a koji su poslali pripravnika na izvršenje presude“, dodao je Mitrović.

On je upitao Spajića i da li je savjesno na odgovorne državne poslove postavljati ljude čije biografije nije pročitao i o čijim radnim dostignućima ili profesionalnim referencama ne zna ništa, „ali znate da su Vas telefonom obavijestili da to mora biti baš ta osoba, a sada se ograđujete od njih“.

„Gdje Vam je, ministre, savjest bila kada ste baš Vi djecu Tomaša Boškovića nezakonito izložili, nakon onih mučnih scena, još jednom slikanju, a kasnije i plasmanu te slike u javnosti zarad Vaše političke promocije“, upitao je Mitrović.

Prema njegovim riječima, Đukanovića je i ovog, kao i svakog puta do sada, uzeo u obzir sve činjenice i okolnosti slučaja.

„Samo ovog puta sa posebnim naglaskom na propuste izvršne vlasti, odnosno resora kojim baš Vi upravljate“, dodao je Mitrović.

Bonus video: