Radulović: Radimo sve da pomognemo Jovanoviću, slučaj dobio političke elemente

On je pozvao crnogorsku javnost i političke partije, da taj konzularni slučaj ne pomjeraju i ne smještaju iz sfere konzularne aktivnosti u sferu politike, jer to nije potrebno

13827 pregleda 147 reakcija 21 komentar(a)
Radulović, Foto: Screenshot
Radulović, Foto: Screenshot

Ambasada Crne Gore na Kosovu je uključena u slučaj Rista Jovanovića koji je uhapšen na Kosovu i pruža svu moguću konzularnu pomoć, u okviru svojih nadležnosti, u okviru konzularnog prava.

To je kazao ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović upitan da li su tačni navodi u nekim medijima da je Ministarstvo garantovalo kauciju za uslovno puštanje Jovanovića i porčio da vjerujem da će taj slučaj uskoro biti riješen.

On smatra da je taj slučaj izašao iz okvira konzularnog prava i dobio je političke elemente koje ne bi trebalo da dobije.

“Ovakvi konzularni slučajevi se dešavaju na dnevnoj osnovi, ne samo sa crnogorskim državljanima, nego svuda u svijetu”, kazao je Radulović.

On je naveo primjer slučaja, da je prije godinu dana evropski državljanin prebijen od strane briselske policije, zbog toga što se nije odazvao naređenju.

“Gospodin Jovanović je priveden i Ambasada Crne Gore je tamo na licu mjesta i pomaže mu”, kazao je Radulović.

On je pozvao crnogorsku javnost i političke partije, da taj konzularni slučaj ne pomjeraju i ne smještaju iz sfere konzularne aktivnosti u sferu politike, jer to nije potrebno.

Radulović je kazao da je Crna Gora kao država u potpunosti na raspolaganju Jovanoviću, u okviru svih domena konzularnih nadležnosti.

“Radimo sve da pomognemo Jovanoviću”, zaključio je Radulović.

Bonus video: