kazao ministar vanjskih poslova kine, vang ji

"Bilateralni odnosi CG i Kine održali pozitivan trend razvoja"

“U proteklih 15 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dviju zemalja, bilateralni odnosi održali su pozitivan trend razvoja, međusobno političko povjerenje nastavilo je da se produbljuje, a praktična saradnja u raznim oblastima dala je plodonosne rezultate”, naveo je Vang

5061 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Bilateralni odnosi Crne Gore i Kine su, u proteklih 15 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, održali pozitivan trend razvoja, kazao je državni savjetnik i ministar vanjskih poslova te države, Vang Ji.

On je, kako je saopšteno iz Kineske ambasade, sa crnogorskim kolegom Đorđem Radulovićem razmijenio pisma povodom 15. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa dvije države.

“U proteklih 15 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dviju zemalja, bilateralni odnosi održali su pozitivan trend razvoja, međusobno političko povjerenje nastavilo je da se produbljuje, a praktična saradnja u raznim oblastima dala je plodonosne rezultate”, naveo je Vang.

Radulović je rekao da je, u svijetlu tog jubileja, zadovoljstvo konstatovati da je uspostavljena kvalitetna saradnja na bilateralnom nivou, kao i u okviru Inicijative Pojas i put i Mehanizma saradnje između Kine i zemalja CIE.