Krivokapić danas sa Džonsonom

To je, kako su kazali iz Vlade Crne Gore, prvi bilateralni susret premijera dvaju zemalja u njihovoj istoriji

7310 pregleda 16 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore/Saša Matić
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore/Saša Matić

Premijer Zdravko Krivokapić sastaće se danas, u okviru svoje bilateralne posjete Ujedinjenom Kraljevstvu, sa premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom.

To je, kako su kazali iz Vlade Crne Gore, prvi bilateralni susret premijera dvaju zemalja u njihovoj istoriji.

Krivokapić je prethodnih dana u okviru posjete imao sastanke sa britanskim zvaničnicima.

Predsjednik Vlade se sastao sa državnim ministrom za imigraciju i buduće granice Ministarstva unutrašnjih poslova Kevinom Fosterom, a prema njegovim riječima, želja UK je da Crnoj Gori pruži ekspertsku podršku kako bi njihovi timovi koji imaju bogato iskustvo u prekograničnim poslovima mogli da budu od pomoći.

Ministar odbrane UK Ben Volas je prilikom susreta sa Krivokapićem kazao da se divi hrabrosti i snazi Crne Gore koja uspijeva da se odupre spoljnim uticajima, a da će UK pružiti svu ekspertsku pomoć Crnoj Gori kako bi bila otporna na sajber kriminal i hibridne prijetnje.

Sastanku sa Volasom je prisustvovala i državna sekretarka u Ministarstvu odbrane UK, baronesa Anabel Meknikol Goldi koja je istakla da je raduje saradnja saradnja dvije zemlje u oblasti odbrane, poručivši da će Ujedinjeno Kraljevstvo pomoći Crnoj Gori da unaprijedi svoju mornaricu.

Tokom svoje posjete UK Krivokapić se sastao i sa predsjednicom Evropske banke za obnovu i razvoj, Odil Reno-Baso i njenim saradnicima, a ona je tom prilikom kazala da žele da pomognu Crnoj Gori i da pruže podršku tokom ekonomskog oporavka.

Bonus video: