Krivokapić: CG da bude država zasnovana na principu nulte tolerancije na korupciju, organizovani kriminal i bezakonje

Predsjedavajući Interparlamentarne grupe za Crnu Goru i članom Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva, Aleks Sobel je kazao da dvije zemlje imaju dobru parlamentarnu saradnju koju bi trebalo dodatno osnažiti, kao i da bi trebalo unaprijediti trgovinske veze, istakavši da su obnovljivi izvori energije najveći potencijal Crne Gore

8189 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Vlada CG
Foto: Vlada CG

Crna Gora intezivno radi na sprovođenju reformi u oblasti vladavine prava i očekuje učinke koji su u potpunosti usklađeni sa sugestijama evropskih partnera koji očekuju da Crna Gora bude država zasnovana na principu nulte tolerancije na korupciju, organizovani kriminal i bezakonje, kazao je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić.

On se danas sastao sa predsjedavajućim Interparlamentarne grupe za Crnu Goru i članom Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva, Aleksom Sobelom, u okviru radne posjete Ujedinjenom Kraljevstvu u Londonu Krivokapić istakao je važnost saradnje parlamenata za obje zemlje, te da Crna Gora može biti bogata, samo ako je energetski bogata, ali i da ako želimo demokratske promjene, neophodno je da kao zemlja krenemo u ubrzane ekonomske reforme “Perspektiva Crne Gore je kako u istinskom i sadržajnom dijalogu na regionalnom i međudržavnom nivou, tako i u unutrašnjem parlamentarnom dijalogu, jer zemlja bez istinskog društvenog dijaloga, bez obzira kakve ciljeve da proklamuje, ne može ići naprijed i usvajati nove vrijednosti. To je najdobronamjernija poruka naših evropskih partnera koju Vlada Crne Gore vidi kao ključ za nastavak ubrzanih reformi i uspješno odvijanje pristupnih pregovora”, rekao je on.

Zdravko Krivokapić, Dejan Vukšić, Jakov Milatović
foto: Vlada CG

Krivokapić je saopštio da je Crna Gora kao parlamentarna demokratija koja je imala svoje istorijske diskontinuitete, konačno prodisala punim plućima parlamentarizma, poručivši da će aktuelna Vlada učiniti sve da evidentni, postojeći demokratski kapacitet iskoristi na dobro svih građana i na zadovoljstvo mnogobrojnih međunarodnih partnera. Sobel je tom prilikom istakao da je primjetno da Vlada ide demokratskim putem. On je kazao da dvije zemlje imaju dobru parlamentarnu saradnju, koju bi trebalo dodatno osnažiti, kao i da bi trebalo unaprijediti trgovinske veze, istakavši da su obnovljivi izvori energije najveći potencijal Crne Gore.

Sastanku je prisustvovao i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i kako je saopšteno iz Vlade CG, govorilo se i o ekonomskim temama.

Bonus video: