Napustio Pravu i podržao Carevića

Napominje kako je više nego očigledno da izborna volja građana iskazana na avgustovskim izborima nije ispoštovana od strane Prave Crne Gore .

14110 pregleda 73 reakcija 74 komentar(a)
Podržao predsjednika Opštine, Foto: Privatna arhiva
Podržao predsjednika Opštine, Foto: Privatna arhiva

Portparol budvanskog odbora Prave Crne Gore Radko Garčević napustio je tu partiju i podržao gradonačelnika Budve Marka Carevića.

“Ovom prilikom želim da obavijestim javnost da sam zbog niza loših odluka opštinskog odbora kao i djelovanja rukovodstva u pogrešnom pravcu kao i djelovanja našeg odbornika u Skupštini opštine Budva koji je suprotsn izbornoj volji građana, donio odluku o istupanju iz Prave Crne Gore - Prave Budve. Ono što zarad javnosti želim da istaknem jeste da sam već određeni vremenski period iskazao apsolutno nezadovoljstvo kursom koji je zauzelo i političkim odlukama koje je donijelo rukovodstvo Prave Crne Gore na državnom, odnosno Prave Budve na lokalnom nivou. Ovo se posebno odnosi na napuštanje odbornika Prave liste “ Marko Bato Carević - Za budućnost Budve” i glasanje u SO Budve suprotno izbornoj volji građana”, kazao je Garčević.

Napominje kako je više nego očigledno da izborna volja građana iskazana na avgustovskim izborima nije ispoštovana od strane Prave Crne Gore .

“ A ako govorimo konkretno o našem, o mom gradu, o Budvi, moram da naglasim kako sam apsolutno ogorčen odlukom odbornika PCG da ne podrži izvještaj koji je podnio predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević. Кako se radi o izuzetno uglednom građaninu visokih moralnih i ljudskih kapaciteta koji je uvijek bio na raspolaganju građanima Budve moram naglasiti kako sam bio apsolutno protiv ovakve odluke odbornika PCG, te je navedena odluka bila samo kap koja je prelila čašu u odnosu na sve prethodne pogubne odluke rukovodstva i funkcionera Prave Crne Gore, odluke koje su doprinijele ozbiljnom distanciranju od programskih ideala koji su bili na snazi do samih avgustovskih izbora, kao i distanciranja od onih ljudi sa kojima smo zajedno izborili izbornu pobjedu i koji su u konačnom legitimni predstavnici vlasti u Budvi”, istakao je Garčević.

Dodaje da vrijeme njegovog angažmana u Pravoj Crnoj Gori upoznao je pregršt kvalitetnih ljudi.

“ No vođen idealima i principima od kojih ne mogu i neću odstupiti ni po koju cijenu jedina moguća i razumna odluka bila je istupanje iz Prave Crne Gore - Prave Budve koja se ovakvim glasanjem izjasnila, odnosno stavila na stranu onih koji su prethodne godine građanima Budve priredili svojevrstan teror i progon. Кada u konačnom govorimo o mom ličnom stavu Marko Bato Carević i njegov kabinet predstavljaju izbornu volju građana Budve i svako dovođenje navedenog pod znak pitanja za mene lično apsolutno je neprihvatljivo. Pravoj Crnoj Gori - Pravoj Budvi želim sve najbolje u daljem političkom djelovanju”, zaključio je Garčević

Bonus video: