"Nadležni odbili da odgovore da li je kružni tok kod Opštine Bar u skladu sa DUP"

"Očekujemo da nadležni sekretarijat odgovori da li je sve u skladu sa planskom dokumentacijom pa ukoliko Sekretarijat za uređenje prostora Opštine Bar ima uredno izdate UT uslove, molimo ih da iste objave i otklone dalje sumnje i dileme"

7811 pregleda 5 komentar(a)
Kružni tok, Foto: Demokratska Crna Gora Bar
Kružni tok, Foto: Demokratska Crna Gora Bar

Na jučerašnjem skupštinskom zasijedanju nadležni u Opštini Bar, odbili su da odgovore na pitanje da li je kružni tok koji je izgrađen i koji će se večeras svečano otvariti kod zgrade Opštine Bar, a koji je dio novoizgrađenog nadvožnjaka, u skladu sa Detaljnim urbanističkim planom (DUP) Izmjene i dopune "Topolica – Bjeliši", saopšteno je danas iz Kluba odbornika Demokratske Crne Gore Bar.

"Naime, kako se na osnovu izvoda iz pomenutog DUP može zaključiti, kružni tok na ovoj raskrsnici nije ucrtan. Podsjećamo da se radi o projektu koji je proistekao direktno iz izbornog programa koalicije "Bar za 21. vijek", odnosno projektu koji je prekopirala i preuzela opštinska uprava. Međutim, očigledno da je Opština Bar u toj žurbi "pozajmljivanja" projekata naše koalicije propustila da isti uskladi sa planskom dokumentacijom, čime je očigledno još jednom prekršen zakon i brojni propisi", ističe se u saopštenju Kluba odbornika Demokratske Crne Gore Bar.

Oni su dodali da samim planiranjem i prezentovanjem ovog projekta ne dovode u pitanje potrebu građana da se problemi sa saobraćajnicama rješavaju kružnim tokovima, ali naglašavaju da nikada ne bi gradili nešto ukoliko to nije u skladu sa pozitivnim propisima i planskim dokumentima, jer kako poručuju javni interes i interes građana mora biti izjednačen sa poštovanjem zakona i svih pozitivnih propisa.

"Očekujemo da nadležni sekretarijat odgovori da li je sve u skladu sa planskom dokumentacijom pa ukoliko Sekretarijat za uređenje prostora Opštine Bar ima uredno izdate UT uslove, molimo ih da iste objave i otklone dalje sumnje i dileme", kazali su iz Kluba odbornika Demokrata Bar.

Oni napominju i da je "kružni tok kod zgrade Opštine samo jedan od nekoliko video projekata koje smo građanima u sklopu našeg programa prezentovali tokom kampanje za lokalne izbore u maju 2018. godine".

"Ističemo da su tih dana svi naši projekti doživljeli ismijavanje današnjih konstituenata vlasti u Baru, proglašavani smo "3D koalicijom", da bi danas isti ti konstituenti naše projekte svojatali i svečano otvarali. Bilo kako bilo, raduje nas što se naši planovi i projekti već ostvaruju, a sigurni smo da će nakon majskih izbora, nakon smjene aktuelne vlasti doživjeti i pravu ekspanziju", zaključuje se u saopštenju Kluba odbornika Demokratske Crne Gore Bar.

Bonus video: