Anđušić: Vlada i Ministarstvo uništili naslijeđeno i sektor poljoprivrede srozali na najniži nivo

"Neshvatljivo da Crna Gora tako kasno dobija Agrobudžet, praktično na samom kraju proizvodne sezone, pa poljoprivrednici, ostavljeni bez mjera podrške, nijesu ni mogli isplanirati svoju sjetvu"

5667 pregleda 22 reakcija 23 komentar(a)
Anđušić, Foto: DPS
Anđušić, Foto: DPS

Lošim potezima, bez pravog plana i programa, sa zakašnjelim usvajanjem Agrobudžeta Vlada i Ministarstvo poljoprivrede su gotovo uništili sve naslijeđeno i sektor poljoprivrede srozali na najniži nivo, saopštio je danas Mihailo Anđušić, član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

"Neshvatljivo da Crna Gora tako kasno dobija Agrobudžet, praktično na samom kraju proizvodne sezone, pa poljoprivrednici, ostavljeni bez mjera podrške, nijesu ni mogli isplanirati svoju sjetvu. Ali i takav tek usvojen, ne može biti za pohvalu jer sem što je najniži u Evropi, on i ne predstavlja suštinsko rješenje za nagomilane probleme. Usljed povećanja cijena naftnih derivata, stočne hrane i drugih inputa, kao i bez obezbijeđenog sigurnog plasmana proizvoda, poljoprivrednici su dovedeni u bezizlaznu situaciju", istakao je Anđušić.

On je dodao da Vlada nema ni strategiju vezanu za uvoz, koji se po njegovim riječima nameće kao jedini mogući slijed događaja, jer kako tvrdi, zbog ovako velikog kašnjenja domaća proizvodnja je značajno smanjena.

"Posljedice loše Vladine politike, zahvatile su čitav državni sistem, a još tragičnije će biti kada brojni časni domaćini budu dizali ruke od svog dosadašnjeg posla, kojim su izdržavali svoje porodice", zaključio je Anđušić.

Bonus video: