Lajčak: Kreirali smo multilateralni sistem sa razlogom, kako bi imali dijalog, angažovanje, kompromise i rezultate

Iz MVP su kazali da je, uprkos činjenici da je ovogodišnja Ljetnja škola zbog okolnosti uzrokovanih pandemijom realizovana u onlajn formatu, 73 mladih diplomata iz 30 država imalo priliku da učestvuje u 20 interaktivnih sesija

3954 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: MVP
Ilustracija, Foto: MVP

Četrnaesta Ljetnja škola za mlade diplomate "Gavro Vuković" pod nazivom "Jačanje povjerenja i saradnje za oblikovanja sigurne i prosperitetne budućnosti" svečano je završena danas, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Na ceremoniji zatvaranja dodijeljeni su onlajn sertifikati, a u ime Ministarstva govorila je direktorica Diplomatske akademije, Satka Hajdarpašić, koja je ukazala na značaj i ulogu diplomatije u jačanju povjerenja i saradnje sa ciljem izgradnje sigurnije budućnosti.

Hajdarpašić
Hajdarpašićfoto: MVP

Hajdarpašić je naglasila važnost projekta Ljetnje škole koji okuplja mlade diplomate, buduće lidere i donosioce odluka, iz svih krajeva svijeta, a koja ima tradiciju dugu već 14 godina.

Na zatvaranju Ljetnje škole govorio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga pitanja na Zapadnom Balkanu, Miroslav Lajčak.

"Kreirali smo multilateralni sistem sa razlogom, kako bismo imali stvarni dijalog, angažovanje, kompromise i rezultate – za sve nas. Ako radimo zajedno, ne možemo da izgubimo, već samo da budemo na dobitku“, rekao je Lajčak.

Ljetnja škola za mlade diplomate
foto: MVP

Iz MVP su kazali da je, uprkos činjenici da je ovogodišnja Ljetnja škola zbog okolnosti uzrokovanih pandemijom realizovana u onlajn formatu, 73 mladih diplomata iz 30 država imalo priliku da učestvuje u 20 interaktivnih sesija.

"Partner u organizaciji Ljetnje škole za mlade diplomate "Gavro Vuković" još od osnivanja je Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, a ove godine Školu je podržalo i NATO Odjeljenje za javnu diplomatiju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: