Ibrahimović: Antifašistička tradicija važna za izgradnju građanske Crne Gore

"Bošnjački narod u Crnoj Gori bio je značajan dio tekovine antifašističkog narodnog ustanka, dajući nesebičan doprinos ideji slobodne Crne Gore, na čijim temeljima je stvarana multietnička i multikulturalna Crna Gora", kazao je on

6985 pregleda 18 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Boris Pejović
Ibrahimović, Foto: Boris Pejović

Antifašistička tradicija i borba za slobodu, satkane u vrijednostima po kojima baštinimo 13. jul, važan su segment u izgradnji građanske i multietničke Crne Gore, kazao je predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović.

On je građanima uputio čestitku povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore.

Ibrahimović ističe da 13. jul 1941. godine na najbolji način ilustruje antifašistički karakter, što je, kako kaže, bitno ne samo za istoriju Crne Gore, već i za čitav region.

"Bošnjački narod u Crnoj Gori bio je značajan dio tekovine antifašističkog narodnog ustanka, dajući nesebičan doprinos ideji slobodne Crne Gore, na čijim temeljima je stvarana multietnička i multikulturalna Crna Gora", kazao je on.

Dodaje i da je danas prilika da se prisjetimo svih onih koji su svoje živote položili u borbi za slobodu, a da njihova žrtva treba da nam bude trajni podstrek da nastavimo afirmisati zajedništvo i ravnopravnost, "jer je to jedini put ka izgradnji demokratske, građanske, sekularne i multietničke Crne Gore"

Ibrahimović je uvjeren da Crna Gora, "uprkos svim izazovima sa kojima se danas suočava, nastavlja svoj put kao i 13. jula 1941. godine", a da je to put ka zajednici najrazvijenijih država. "Naše punopravno članstvo u NATO Alijansi i put ka EU nemaju alternativu"

"Dominantna većina građana vjeruje u ispravnost tog puta, jer građani Crne Gore znaju gdje pripadaju i gdje pripada njihova zemlja.Upravo te dvije alijanse nastale su na temeljima svjetske antifašističke borbe”, navodi se u čestitki Ibrahimovića.

Bonus video: