"SNP ostaje vjeran idealima 13. jula, koji je naša vertikala i najznačajniji datum u istoriji Crne Gore"

"Na ovaj svijetli dan odajemo dužnu počast našim junacima i rodoljubima, koji su živote dali zarad slobode svoje zemlje i budućih pokoljenja"

2419 pregleda 2 komentar(a)
Delegacije koje su položile vijenac, Foto: SNP
Delegacije koje su položile vijenac, Foto: SNP

Delegacije Odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Glavnog grada Podgorica, Opštinski odbor (OO) SNP Zeta i SOBNOR-a Crne Gore, Organizacija boraca NOR-a 1941-1945. Glavni Grad Podgorica, OBNOR-a 1941-1945. Tuzi i OBNOR-a 1941-1945. Zete, kao i vojnih penzionera Crne Gore, položile vijenac na Spomenik Partizanu borcu na Gorici i na taj način simbolično obilježile 13. jul - Dan ustanka crnogorskog naroda i Dan državnosti, saopšteno je iz SNP. "SNP ostaje vjeran idealima 13. jula, koji je naša vertikala i najznačajniji datum u istoriji Crne Gore. Na ovaj svijetli dan odajemo dužnu počast našim junacima i rodoljubima, koji su živote dali zarad slobode svoje zemlje i budućih pokoljenja. S pijetetom se sjećamo njihovih žrtava i doprinosa u borbi za slobodu, čast i dostojanstvo i prenosimo ih našim potomcima", navodi se u saopštenju SNP.

Crna Gora danas obilježava Dan državnosti, u znak sjećanja na 13. jul 1878. godine, kada je na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država i isti datum 1941. kada je narod Crne Gore počeo ustanak protiv fašizma.

Povezani članci

13. Jul 2021.

Crna Gora obilježava 13. jul - Dan državnosti

Bonus video: