"O povraćaju imovine Karađorđevićima priča čovjek koji je uzurpirao stotine hiljada kvadrata državne zemlje"

Kazali su da, što se tiče otimanja zemljišta države, poručuju Careviću da je sa tom praksom završeno 21. maja 2006, te da će se stvari u narednom periodu na ovu temu odvijati isključivo u smjeru suprotnom od ovog kojeg on priželjkuje

32966 pregleda 582 reakcija 88 komentar(a)
Carević, Foto: Opština Budva
Carević, Foto: Opština Budva

Budvanska opozicija osudila je izjavu predsjednika Opštine Marka Carevića da se srpskoj dinastiji Karađorđević vrati Sveti Stefan i Miločer.

“Budvanski topdžija i trubadur, u pauzama aktivnosti kojima Budvu sa Mediterana želi preseliti na južnu prugu, zabavlja crnogorsku javnost zahtjevima da Crna Gora vrati imovinu na Svetom Stefanu i Miločeru Karađorđevićima. O tome govori čovjek koji je najpoznatiji po uzurpaciji stotina hiljada kvadrata državne zemlje na prostoru budvanske opštine. Čovjek koji je zahvaljujući toj zemlji i drugim aranžmanima sa nekadašnjim budvanskim šefovima danas milioner. Umjesto da uzurpiranu imovinu, na kojoj je razvio biznis vrati, Carević dijeli lekcije i želi da po istom principu krčmi državnu imovinu na Svetom Stefanu i Miločeru i da je, bez odluka pravosudnih organa, vrati onima čiji su preci okupirali Crnu Goru. Onima koji Crnoj Gori i Crnogorcima duguju vječno izvinjenje za okupaciju zemlje i ukidanje Crnogorske pravoslavne crkve.Gospodine Careviću, jednom vam je svima na okup pošlo za rukom, ali danas ne može i neće moći, pa je bolje da se sa prava koje Vam kao uzurpatoru ne pristaje da tumačite, vratite topovima, popovima i trubama jer je to teren na kojem se savršeno uklapate i snalazite!”, poručio je Nikola Đurašković, potpredsjednik SDP.

Iz budvanskog DPS-a poručuju da Carević ponovo trubi.

""Kralju kraljevo, bogu božije", opet je "zatrubio" Carević, očigledno opijen bukom orkestra limenih instrumenata, Zaboravio je "samo" na činjenicu da je upravo on prvi u redu za vraćanje otete imovine, kao apsolutni šampion ovog sporta koji je uspio da na sebe uknjiži nedostižnih 500.000 metara kvadratnih državnog zemljišta", piše u reagovanju.

Kazali su da, što se tiče otimanja zemljišta države, poručuju Careviću da je sa tom praksom završeno 21. maja 2006, te da će se stvari u narednom periodu na ovu temu odvijati isključivo u smjeru suprotnom od ovog kojeg on priželjkuje.

"Carević i njegovi karikaturalni javni istupi kojima neumorno zasmijava region su pase. Prošlost. Vrijeme je da ode cirkus iz našeg malog grada. I na kraju ono najvažnije - neka pažljivo pročita reagovanja koja su mu istim povodom uputili (dojučerašnji) koalicioni partneri. Tamo će naći spisak razloga za svoje skorašnje razrješenje sa funkcije predsjednika Opštine. Biće mu jasnija sopstvena pozicija koju će teško odbraniti sa "većinom" od 11 odbornika”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Opštinski odbor DPS Budva.

Iz SD poručuju da Carević Karađorđevićima može da ponudi svoju, a ne državnu zemlju, te da je ova njegova izjava ništa drugo do nastavak anticrnogorske politike koju Carević u Budvi sprovodi već pet godina.

"Sada je, osvajanjem državne vlasti, dobio dodatni vjetar u leđa za svoje naume. Osim što aktivno sprovodi antibudvansku politiku dovodeći u nekad prijestonicu crnogorskog turizma trubače i najavljujući održavanje Guče u jednom primorskom mjestu, Carević je sada naumio i da, vodeći se ličnim primjerom, tuđu zemlju prepiše dijelu svojih nalogodavaca. Ovim putem mu poručujemo da skloni ruke od imovine u vlasništvu države Crne Gore a da Karađorđevićima ili bilo kome drugom ko mu se sviđa slobodno prepiše imovinu na Krimovici i u Lastvi Grbaljskoj koja je upisana na njegovo ime. Naravno, tu ne mislimo na onu imovinu koju je nezakonito otuđio od države Crne Gore, već isključivo na onu koja je legalno njegova. Ovu prvu bi, da je sreće, trebao da vrati državi uz adekvatno obeštećenje”, navodi se u saopštenju medijskog tima Socijaldemokrata Crne Gore.

Bonus video: