Forca traži skraćenje mandata i vanredne izbore

"Odlažu sjednice SO kako žele, guraju jedni druge, odlažu tačke dnevnog reda, odlažu probleme za kasnije ili ih stavljaju pod tepih i tako guraju naprijed svoje interese", navodi se u saopštenju

4407 pregleda 4 komentar(a)
Logo, Foto: Screenshot
Logo, Foto: Screenshot

Forca je pozvala ulcinjsku vlast da skrati mandat Skupštini Opštine nakon što je sjednica lokalnog parlamenta, koja je počela 2.juna, u subotu treći put odložena sa krajnje neizvjesnim nastavkom.

"Jasno je da ova lokalna vlast vodi Opštinu Ulcinj nizbrdo i iz tog razloga ponovo pozivamo da se skrati mandat Skupštini opštine Ulcinj i da izađemo na vanredne izbore“, stoji u saopštenju Force.

U najjačoj opozicionoj partiji tvrde da su odugovlačenje, odlaganje i guranje rokova, princip funkcionisanja vladajuće većine.

"Odlažu sjednice SO kako žele, guraju jedni druge, odlažu tačke dnevnog reda, odlažu probleme za kasnije ili ih stavljaju pod tepih i tako guraju naprijed svoje interese. I tako teku dani vlasti koja ne zna kako da legalizuje davanje u korišćenje prostora Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama „Sirena“ od strane Centra za kulturu, ali dobro zna da drugim pojedincima koji su u blizini ova dva objekta, da zemljište kako bi napravili terasu“, navodi se u saopštenju.

Na takav način, dodaje se, odlažu dane „sa sekretarima koji ne znaju kako da brane nijednu tačku dnevnog reda u Skupštini i koji ne znaju kako da realizuju velike kapitalne projekte u infrastrukturi grada za koje finansijska sredstva čekaju u banci“.

"Tako oni guraju u agoniju i javna preduzeća. Jedno je neregistrovano, drugo ne daje mesečne naknade već 15 meseci, treće ne dostavlja Izvještaj o radu ali ih Opština isplaćuje pred izbore. Upravni odbori tih kompanija ponašaju se neodgovorno kao da te kompanije nisu u dugovima“, tvrde u Forci.

Ističu da je vladajuća većina sada počela borbu oko toga ko će kontrolisati javne medije.

"Čija je nezavisnost zaštićena zakonom i što prati Evropska unija u svom izvještaju o Crnoj Gori, gdje se mediji tretiraju vrlo pažljivo. Ali, zakon će prije ili kasnije stići do prestupnika“, piše u saopštenju. Na kraju se ističe „da građani Ulcinja zaslužuju odgovornu i ozbiljnu vlast, a ne grupu početnika sa vještinama i znanjem koje se nedovoljne i neadekvatne za razvoj Ulcinja“.

Bonus video: