Đurašković: Zagarčanin postavljen da preda crnogorska kulturna dobra Srbiji

"Gospodin koji tvrdi da u Crnoj Gori postoje materijalni dokazi o 8 vjekova trajanja SPC čime brutalno negira CPC i istorijske činjenice postavljen je da "štiti" crnogorska kulturna dobra. Kakva će to zaštita biti više je nego jasno"

11464 pregleda 11 komentar(a)
Đurašković, Foto: SDP
Đurašković, Foto: SDP

Najavljeno imenovanje Mladena Zagarčanina za direktora Uprave za zaštitu kulturnih dobara samo je nastavak smjena i kadriranja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, ocijenio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije Nikola Đurašković.

"Gospodin koji tvrdi da u Crnoj Gori postoje materijalni dokazi o 8 vjekova trajanja SPC čime brutalno negira CPC i istorijske činjenice postavljen je da "štiti" crnogorska kulturna dobra. Kakva će to zaštita biti više je nego jasno", navodi Đurašković u saopštenju.

On je poručio da je Zagarčanin postavljen "da sprovede predaju crnogorskih kulturnih dobara svojoj SPC i državi Srbiji i ozakoni započetu i planiranu divlju gradnju Srpske pravoslavne crkve po Crnoj Gori."

"SPC kao višestruko "uhvaćeni" divlji graditelj čeka legalizaciju brojnih građevinskih poduhvata i raskopavanja po Crnoj Gori. Izvršilac je određen, a đe će bolja referenca od tvrdnje o 8 vjekova trajanja SPC u Crnoj Gori. Ura i Demokrate, naravno, ćute!", zaključuje Đurašković.

Bonus video: