DF: Đukanović maltene ludacima proglasio glasače koji ga ne podržavaju

"Sigurni smo da će i Mojkovčani i građani Crne Gore kazniti ovakav odnos DPS prema njima, jer koliko god bio težak sukob unutar DPS, to ne može i ne smije biti razlog da se građani proglašavaju ludacima"
62 pregleda 11 komentar(a)
DF, Demokratski front, Foto: DF
DF, Demokratski front, Foto: DF
Ažurirano: 16.11.2017. 16:50h

Predsjednik DPS Milo Đukanović juče je u Mojkovcu teško uvrijedio građane ove opštine, kao i čitave Crne Gore, tvrdnjom da svi oni koji nijesu pristalice njegove politike nemaju zdrav razum, saopšteno je danas iz Demokratskog fronta (DF).

Đukanović je juče govorio na tribini Demokratske partije socijalista (DPS) u Mojkovcu.

"Zdravorazumska većina u Crnoj Gori od oka vidi da je ono što smo dobro uradili za Crnu Goru neuporedivo vrjednije od grešaka koje smo počinili'', rekao je Đukanović u mojkovačkom Centru za kulturu, što je dosad nezabilježen slučaj da neki političar u Crnoj Gori maltene ludacima proglasi glasače koji ga ne podržavaju. Ovim je Đukanović direktno uvrijedio sve koji ne glasaju DPS, dakle ne samo glasače opozicije, nego i apstinente, a to je dvije trećine građana Mojkovca i Crne Gore. Ovakva retorika, agresija i govor mržnje, govore mnogo o Milu Đukanoviću, kao i o činjenici da on odlično zna da se u Mojkovcu DPS nalazi pred sigurnim porazom, i da je pobjeda DF i ostatka opozicije izvjesna", navodi se u saopštenju DF.

Iz tog političkog saveza su dodali da se postavlja se pitanje zašto se Đukanović odlučio da građanima uputi najteže uvrede, i to desetak dana pred izbore.

"Odgovor se nameće - zato što projekcije DPS, od prije tri dana, potvrđuju da će ta partija imati slab rezultat, i kao vješt političar, Đukanović takav rezultat želi da servira Dušku Markoviću, kojega je hvalio u istom govoru u kome je građanima kazao da nemaju zdrav razum. Sigurni smo da će i Mojkovčani i građani Crne Gore kazniti ovakav odnos DPS prema njima, jer koliko god bio težak sukob unutar DPS, to ne može i ne smije biti razlog da se građani proglašavaju ludacima. Sve ukazuje na to da je DPS partija koja se nalazi na kraju svog političkog puta, i to treba da raduje sve građane Crne Gore", kazali su iz DF.

Lokalni izbori u Mojkovcu održaće se 26. novembra.

Bonus video: