Joković: SNP se neće vraćati u Parlament ni ako inicijativa DF o smjeni Stankovića bude na dnevnom redu

57 pregleda 8 komentar(a)
Vladimir JOković, Foto: Filip Roganović
Vladimir JOković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.11.2017. 15:26h

Socijalistička narodna partija (SNP) neće se vraćati u parlament ni ukoliko inicijativa Demokratskog fronta (DF) za smjenu vrhovnog državnog tužioca, Ivice Stankovića, bude na dnevnom redu, saopštio je predsjednik SNP-a, Vladimir Joković.

DF je u srijedu saopštio da će Predsjedništvo tog saveza predložiti poslaničkom klubu pokretanje inicijative za smjenu Stankovića.

Poslanički klub DF prihvatio je danas inicijativu Predsjedništva DF za smjenu Stankovića.

Na pitanje da li bi SNP podržao tu inicijativu DF-a ukoliko bi ona došla na dnevni red parlamenta, Joković je podsjetio da SNP ne učestvuje u radu parlamenta.

„Prema tome ne trebamo se ni određivati prema tom pitanju pošto se u Skupštini bira i smjenjuje državni tužilac“, rekao je Joković agenciji MINA.

SNP se, kako je poručio, ne misli vraćati u parlament ni kada bi ta inicijativa došla na dnevni red i o tome raspravljati. „Nema parcijalnog povratka u parlament“.

Joković je, kako je rekao, ubijeđen da Demokratska partija socijalista i predsjednik parlamenta, Ivan Brajović, neće to nikada staviti na dnevni red parlamenta.

DF uzalud prijeti smjenom Stankoviću, osim ako ne računa na podršku dijela poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) čiji je partijski šef Milo Đukanović dva puta zamjerio vrhovnom državnom tužiocu jer je spriječio da čelnici DF završe u zatvoru.

Bonus video: