Milovac: Đukanović još jednom dokazao da je politički kameleon

"Navikao nas je Đukanović na besmislene izjave, ali najnovijom da je on i dalje odlučno na braniku crnogorskih EU integracija, prevazišao je i samog sebe", ističe on
140 pregleda 10 komentar(a)
Dejan Milovac, Foto: Savo Prelević
Dejan Milovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.06.2018. 09:59h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je još jednom pokazao da je svojevrsni politički kameleon i vrhunski licemjer kome nije strano ni da sebe demantuje ukoliko smatra da mu to može donijeti političke poene, kazao je Dejan Milovac, zamjenik izvršnog direktora i direktor istraživačkog centra Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Đukanović je, smatra Milovac, navikao crnogorske građane na "besmislene izjave", ali najnovijom da je on i dalje odlučno na braniku crnogorskih EU integracija, je "prevazišao i samog sebe".

Đukanović je juče poručio da Crnu Goru "niko i ništa" neće skrenuti sa puta evropskih integracija.

"Licemjerno je pričati o usvajanju evropskih standarda i izgradnji institucija, a u isto vrijeme raduti na akumulaciji apsolutne moći na jednoj adresi. Ta akumulacija moći je donijela potpuni krah države u borbi sa organizovanim kriminalom, a kod građana osjećaj opšte nesigurnosti i straha za sopstvene živote", rekao je Milovac.

On smatra da je Đukanović tokom svih ovih godina predano radio na obesmišljavanju ne samo državnih institucija, već i uloge medija i nevladinog sektora.

"Zato se ne može više reći da Đukanović ne prepoznaje ulogu nevladinog sektora, već da je itekako svjestan da ponekad jedino nevladine organizacije predstavljaju realnu opasnost po posljednju diktatorsku dinastiju u Evropi. Upravo to je ključni razlog što u svojim javnim istupima Đukanović ne propušta priliku da iznova nacrta metu na čelima onih koji odbijaju da povjeruju i mirno odćute na njegovu verziju crnogorske realnosti", ističe Milovac.

To je, kako je kazao, samo dio Đukanovićeve stalne potrebe da Crnu Goru iznova podijeli na podobne i nepodobne i time pokuša da "prikrije kriminal i sveopšte bogaćenje uskog kruga prilivilegovanih pojedinaca" na račun svih građana.

"I u domaćoj i u međunarodnoj javnosti Đukanović je sve više prepoznat kao diktator koji je zarobio državu, u sprezi sa organizovanim kriminalom, zato on pokušava da svim sredstvima uguši svoje kritičare i pravi sve veći otklon od Evropske Unije koja traži konkretne reforme i rezultate. Uprkos svim pritiscima režima i samog Đukanovica, MANS će nastaviti da istražuje sumnjive poslove njegove porodice i sa njima povezanih kriminalnih struktura", zaključuje Milovac.

Preporučujemo za Vas