"vječiti broj dva iz Krimovice"

Demokrate poručile DF: Promijenite Marovićevog polupismenog potrčka i imaćete podršku

Ušao je u anale crnogorske politike kao jedini predsjednik opštine kojem izvještaj o radu nije usvojen, a i dalje obavlja tu funkciju

25001 pregleda 479 reakcija 50 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Klub odbornika Demokrata Budve poručile su Demokratskom frontu da promijene "vječitog broja dva iz Krimovice" i da će imatu podršku te partije.

Nazvavši Carevića "Marovićevim polupismenim potrčkom", Demokrate su kazale da Carević koji za sebe kaže da je zabrinut za poštovanje izborne volje građana, nije propustio priliku da trguje zemlju od Svetozara Marovića u trenutku dok traju pregovori oko formiranja izvršne vlasti u Budvi.

"Demokratski front Budva ne prestaje da zabavlja javnost. Zabrinuti su da Demokrate ne koaliraju sa DPS-om. Zabrinuta politička grupacija nas je desetak puta u prošlom mandatu preglasala sa DPS-om oko veoma važnih odluka koje bitno utiču na život naših sugrađana. DUP Bečići koji je nova Vlada stavila van snage je samo jedna od njih. Interesi građevinskog biznisa su uvijek bili na vrhu prioriteta gospodina Carevića. Čovjek koji je "jako zabrinut" za poštovanje izborne volje naših sugrađana nije propustio priliku da trguje zemlju sa Svetozarom Marovićem u momentu dok pregovori oko formiranja organa izvršne vlasti traju. Takav čovjek je zabrinut za poštovanje izborne volje Budvana. Takav čovjek izbacuje iz koalicionog dogovora ljude koji su bili na njegovoj listi, jednako kao i on, samo zbog toga što ne prihvataju da slijepo slušaju gospodina Carevića. SNP i Prava Budva više nisu po volji uzurpatora državne svojine iz Krimovice", navode Demokrate u reagovanju i dodaju:

"Gospodin Carević svakog dana pokazuje da od "moralno i materijalno ostvarene osobe" nije ostalo ništa. Ništa, osim materijalno ostvarene osobe. Ušao je u anale crnogorske politike kao jedini predsjednik opštine kojem izvještaj o radu nije usvojen, a i dalje obavlja tu funkciju. "Moralni Kolos" Carević "prezire" fotelju u kojoj sjedi uprkos volji većine odbornika za koje su građani u avgustu prošle godine glasali. Dok je gospodin Carević uz pomoć svojeg mentora Marovića stvarao imperiju, jačao je bunt građana Crne Gore koji se nisu krili iza zastava i crkve. Jednostavno su htjeli promjenu sistema u kojem polupismeni novokomponovani bogataši upravljaju državom, dok mladi i obrazovani bježe iz zemlje. Demokratska Crna Gora je bila upravo ta politička opcija koja se pojavila na političkoj mapi da bi se mirna promjena vlasti po prvi put dogodila i u Crnoj Gori. Prvo u Budvi, Kotoru, Herceg Novom i Tuzima, pa i na državnom nivou”, ističu Demokrate.

Nakon svega, kako dodaju "Marovićev polupismeni potrčko, izražava sumnju u to da će Demokrate sa DPS-om napraviti novu većinu".

"Isti čovjek koji je nakon prebrojanih glasova avgustovskih izbora pokušavao da novcem kupi pojedine odbornike DPS-a kako bi formirao vlast bez Demokrata. Prva ljubav zaborava nema. Jednostavno, gospodin Carević se najbolje snalazi, po sopstvenom priznanju, u sistemu gdje se ljudi korumpiraju.Ono što Demokratski front zove ponudom za koalicionu saradnju je sramno zaklinjanje na vjernost jednom bahatom i neobrazovanom čovjeku koji je umislio da je Mesija koji će da upravlja gradom kao da je uzurpirana državna imovina koju on zove svojom. Ni riječi o pravcu razvoja grada. Ni riječi o socijalnoj politici. Ni riječi o politici u sportu. Ni riječi o urbanističkom uređenju grada. Koalicioni sporazum, kako ga kolege iz DF-a zovu, je samo manifestacija zaljubljenosti u jednog nadobudnog, prostačkog, neobrazovanog čovjeka skromnih intelektualnih mogućnosti”, ističu Demokrate.

Naglašavaju da nacrt koalicionog sporazuma koji su ponudili u novembru prošle godine, a na koji nisu dobili komentar od partnera iz DF-a, sadržao je sve bitne odrednice budućeg upravljanja gradom u ovom mandatnom periodu.

"Gospoda iz DF-a, koja slijepo prate kabadahiju iz Krimovice i njegovog pomoćnika, koji umije da pročita i razumije stranicu teksta formata A4, moraju da razumiju, da se građani nisu u avgustu opredijelili da jednu diktaturu mijenjaju drugom. Nisu željeli MIA investment, Asfalt beton, Alpinu, starog poslovnog prijatelja Gugija i druge firme sa kojima je gospodin Carević pravio kombinacije bez znanja koalicionih partnera. Na kraju, gospodo iz Demokratskog fronta, promijenite vječitog broja dva iz Krimovice i nađite nekog ko manje podsjeća na Milutina Simovića da vas predstavlja u javnosti i imaćete podršku Demokrata. Do tad, ko o čemu, vojnik o skraćenju...”, zaključuju Demokrate Budve.

Preporučujemo za Vas