Joković reizabran za predsjednika SNP-a: Država da bude ispred svih interesa

Joković je istakao da imaju korektan odnos sa svim partijama vlasti, ali da ne pristaju na ultimatume

38340 pregleda 856 reakcija 90 komentar(a)
Joković, Foto: Luka Zeković
Joković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.07.2021. 22:14h

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković reizabran je jednoglasno na tu funkciju na večerašnjem, devetom kongresu te partije, koji se pod sloganom "Časno" održava u Podgorici.

Joković je bio jedini kandidat za predsjednika.

On je, nakon sto je jednoglasno izabran za predsjednika partije, rekao da su izdržali i što se ne može izdržati i da neće postati partija koja je tu zbog ličnih interesa.

Istakao je da imaju korektan odnos sa svim partijama vlasti, ali da ne pristaju na ultimatume:

"Na putu smo da stvorimo pravnu državu i država mora biti ispred svih interesa".

Joković
Jokovićfoto: Luka Zeković

Joković je rekao da žele vlast koja će donijeti nova radna mjesta, borbu protiv kriminala i korupcije i ujediniti državu.

Istakao je da politiku partije neće voditi po ničijim nalozima, već u interesu građana.

On je kazao da su okrenuti evropskim vrijednostima. "Bez jakog SNP-a, nema ni jake Crne Gore", kazao je Joković.

Među gostima kongresa su Andrija Mandić (Demokratski front), predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore, Maksim Vučinić (Radnička partija), Dritan Abazović i Luka Rakčević iz Građanskog pokreta URA, poslanik Pokreta za promjene Nikola Bajčetić...

Gosti kongresa su i Aleksandar Bogdanović (DPS), predstavnici Socijaldemokrata i Socijaldemokratske partije, kao i predstavnici političkih partija iz zemalja regiona.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazovć rekao je da je saradnja sa SNP bila lagana, časna i jednostavna i da se nada da će tako biti ubuduće.

Abazović
Abazovićfoto: Luka Zeković

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović je kazao da vjeruje da će kongres SNP-a rezultirati političkim iskoracima, navodeći da misli na težnju građana - baštinjenje evropskih vrijednosti i dalje jačanje građanskog karaktera crnogorskog društva. On je poručio SNP-u da se nada da će im izbori biti mudri i u korist stabilnosti države Crne Gore.

Joković i Bogdanović
Joković i Bogdanovićfoto: Luka Zeković

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić je rekao da je potrebna sloga i upornost da se bore za pobjedu koju su osvojili 30. avgusta.

"Svuda kroz našu novu vlast imamo posijane ljude bivšeg režima... Prvo da ispravimo nepravde i nama i vama i da budemo prava vlast".

Mandić
Mandićfoto: Luka Zeković

Čestitku Jokoviću je putem Tvitera uputio predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

"Vjerujući da ćemo biti partneri na putu borbe protiv ekstremizma, kriminala, korupcije i podaništva, odnosno izgradnje pomirene, ekonomski stabilne, pravno uređene i građanski jake Crne Gore, upućujem naljepše želje u daljem radu svim funkcionerima i članovima SNP-a", naveo je Bečić.

Potpredsjednik Skupštine Srbije Stefan Krkobabić je kazao na kongresu da PUPS i SNP dijele iste ideale.

"To je borba za pravednu i socijalnu državu".

Supruga prvog predsjednika i osnivača SNP-a Momira Bulatovića, Nada Bulatović, kazala je da sadašnjem rukovodstvu i članstvu SNP-a želi uspješan rad i napredak.

Iz SNP-a su ranije kazali da su formirane radne grupe koje će raditi na izmjenama i dopunama Statuta i inoviranja Programa partije, koji će se prilagoditi savremenim tokovima.

Bonus video: