Krivokapićev kabinet: DF bi da vlada sa DPS-om, dogovaraju rušenje Vlade

U kabinetu premijera tvrde i da DF traži model za smjenu predsjednika Skupštine, Alekse Bečića

43733 pregleda 2111 reakcija 242 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Gov.me/Saša Matić
Krivokapić, Foto: Gov.me/Saša Matić

Demokratski front želi nove izbore, nakon kojih bi vlast formirali direktno sa Demokratskom partijom socijalista i manjinskim partijama, smatraju u Kabinetu premijera Zdravka Krivokapića.

Iz Kabineta predsjednika Vlade reagovali su na navode jednog od lidera DF-a Milana Kneževića, kao i na, kako je saopšteno, sve intenzivnije napade koji dolaze od predstavnika tog političkog saveza.

Knežević je u današnjem razgovoru za Pobjedu kazao da je Krivokapić tražio model da "eliminiše" Andriju Mandića i njega, ne samo iz Vlade, već i iz političkog života.

"Dok DF u medijima nemilosrdno napada Vladu Crne Gore, najavljujući proteste i prijeteći novim izborima, u pozadini toga određeni poslanici DF-a najdirektnije dogovaraju sa poslanicima DPS-a rušenje Vlade Crne Gore, kao i model za smjenu predsjednika Skupštine Crne Gore, Alekse Bečića. Ono što DF želi jesu novi izbori, nakon kojih bi vlast formirali direktno sa DPS-om i manjinskim partijama, pod izgovorom pomirenja i društvenog ozdravljenja, u društvu koje je oboljelo od DPS-a i njima, očigledno, srodnih partija sadašnje vlasti", navodi se u reagovanju iz Krivokapićevog kabineta.

Kazali su da DPS i DF, kao i "svi oni koji pod izgovorom borbe za Crnu Goru žele da zadrže ili steknu što više pozicija u institucijama", moraju shvatiti da je "vrijeme manipulacije sa narodom prošlo", a da je došlo vrijeme istine u kom će "pasti maske svih kojima je lični interes jedini motiv napada i navodne borbe za dobro Crne Gore".

"Vrijeme privilegovanih je prošlo, ovo je vrijeme naroda Crne Gore," navodi se u reagovanju Kabineta predsjednika Vlade.

Bonus video: