Radovanić: Zabrinjava neprimjeren i homofobni rječnik pojedinih poslanika u javnom diskursu

"Nedolično je da jedan poslanik u crnogorskom parlamentu upotrebljava izraze koji su krajnje neprimjereni i za ponašanje na ulici, a ne u javnom diskursu, posebno kada takve riječi upućuju najvišim crnogorskim zvaničnicima"

8109 pregleda 84 reakcija 5 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Zabrinjava krajnje neprimjeren rječnik koji pojedini poslanici koriste u javnom diskursu, naročito kada isti sadrži homofobne izraze nedopustive u javnoj komunikaciji, kazao je generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić.

Kako je naveo, nedolično je da jedan poslanik u crnogorskom parlamentu upotrebljava izraze koji su krajnje neprimjereni i za ponašanje na ulici, a ne u javnom diskursu, posebno kada takve riječi upućuju najvišim crnogorskim zvaničnicima.

"Poslanici moraju biti svjesni sopstvene odgovornosti i značaja izgovorene riječi. Nedopustivo je da se homofobni, netolerantni i izrazi mržnje pojavljuju u javnim saopštenjima od strane političara, a krajnje je zabrinjavajuće što isti dolaze od strane političara mlađe dobi. Svi političari moraju voditi računa da ne kaljaju ugled Parlamenta i države. Poslanik je poziv koji važi i van skupštinskih klupa", zaključuje Radovanić.

Bonus video: