DPS podnio prijavu protiv organizatora festivala u Herceg Novom zbog skrnavljenja himne

"S obzirom na to da smo rekli šta smo imali, a da je prijava protiv organizatora predata, Demokratska partija socijalista više se neće oglašavati ovim povodom kako ne bi uticala na eventualni postupak"

15602 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista podnijela je prijavu protiv organizatora Filmskog festivala u Herceg Novom, a u vezi sa sinoćnjim izmjenama državne himne tokom otvaranja smotre.

"Prijava je podnijeta kako bi nadležni organi ispitali da li je tom prilikom počinjena povreda ugleda Crne Gore iz člana 198 Krivičnog zakonika Crne Gore ili prekršaj utvrđen članom 29 stav 1 tačka 7 Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti. Stoga, nadležnima ostavljamo da procijene da li je na sinoćnjem događaju, naročito uzevši u obzir da je riječ o manifestaciji od posebnog nacionalnog značaja, došlo do kršenja odredbi koje se tiču državnih simbola", navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaju da "pravdanje organizatora koje je uslijedilo nakon pritisaka javnosti i burnih reakcija", smatraju zakašnjelim i iznuđenim.

"S obzirom na to da smo rekli šta smo imali, a da je prijava protiv organizatora predata, Demokratska partija socijalista više se neće oglašavati ovim povodom kako ne bi uticala na eventualni postupak", navodi se u saopštenju.

Bonus video: