poručuju da je potrebna odlučna reakcija nadležnih

BS: Tokom skandiranja grupe mladića u Tivtu demonstrirani šovinizam najtežeg oblika, govor mržnje, uvrede i prijetnje

"Crna Gora nema vremena za gubljenje, ovakve poruke moraju biti alarm za policiju i tužilaštvo za hitnu reakciju. Pozivamo sve građane Crne Gore da daju doprinos u borbi protiv nasilja i govora mržnje"

8529 pregleda 5 komentar(a)
Bošnjačka stranka, Foto: Bscg.me
Bošnjačka stranka, Foto: Bscg.me

Skandiranje veće grupe mladića "Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji", koje se dogodilo u Tivtu, 13. avgusta, neprihvatljivo je i zaslužuje odlučnu reakciju nadležnih organa Crne Gore, saopšteno je danas iz Bošnjačke stranke (BS).

"Šovinizam najtežeg oblika, govor mržnje, uvrede i prijetnje, sve je to demonstrirano tokom skandiranja grupe mladića u Tivtu, što se jasno vidi na snimku koji je viralan. Crna Gora nema vremena za gubljenje, ovakve poruke moraju biti alarm za policiju i tužilaštvo za hitnu reakciju. Pozivamo sve građane Crne Gore da daju doprinos u borbi protiv nasilja i govora mržnje", navodi se u saopštenju BS.

Građanska inicijativa "21. maj" obavijestila je Upravu policije i Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore da društvenim mrežama kruži snimak koji ukazuje na nacionalističko skandiranje koje se navodno dogodilo u Tivtu, 13. avgusta 2021. godine, saopšteno je juče iz te inicijative.

Oni su juče saopštili da se na snimku vidi da veća grupa mladića skandira "Ubij, zakolji da Šiptar ne postoji".

Preporučujemo za Vas