Krapović: Atak na Tadić-Mijović je rezultat praksi bivšeg režima

Krapović je rekao da ako ranije nije bilo političke volje da se novinarima u Crnoj Gori odbrani integritet i pruži adekvatna zaštita, to je svakako jedan od osnovnih zadataka ove vlasti

3434 pregleda 5 komentar(a)
Krapović, Foto: Demokratska Crna Gora
Krapović, Foto: Demokratska Crna Gora

Najoštrije osuđujem napad na našu poznatu novinarku, direktorku Centra za istraživačko novinarstvo, Milku Tadić-Mijović, saopštio je danas Dragan Krapović, poslanik Demokratske Crne Gore.

Direktorica Centra za istraživačko novinarstvo Milka Tadić-Mijović verbalno je napadnuta sinoć, oko 20 časova, na parkingu kod megamarketa "Voli" u Petrovcu.

Zbog vrijeđanja i brojnih prijetnji, budvanska policija je uhapsila bezbjednosno-interesantno lice Boška Filipovića (56).

"Ovaj opasni i nerijatni atak koji je pretrpjela Tadić-Mijović je rezultat praksi bivšeg režima koji se ciljano nije hvatao u koštac sa napadima na novinare i utemeljen je u nekažnjavanju brojnih takvih napada", istakao je Krapović.

On je dodao da ako ranije nije bilo političke volje da se novinarima u Crnoj Gori odbrani integritet i pruži adekvatna zaštita, to je svakako jedan od osnovnih zadataka ove vlasti.

"Zato, pozdravljam hapšenje napadača, i insistiram da se prema cijelom slučaju država odnese shodno zakonu, kako bi se tom odlučnošću svaka slična namjera u budućnosti osujetila i prije nego što se sprovede u djelo", zaključio je Krapović.

Bonus video: