Bogdanović: Ispitati Lazovića, tvrdio da Belivuk i Miljković nisu neprijatelji Crne Gore

"Javne tvrdnje Lazovića da su bili pod prismotrom 24 sata navode logički na zaključak da onda jedino oni mogu znati koga su, kada, zašto i po čijem nalogu ubili", kazao je Bogdanović

17875 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Savo Prelević
Bogdanović, Foto: Savo Prelević

Poslanik Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović pozvao je nadležne da hitno ispitaju Zorana Lazovića kako bi se utvrdile činjenice vezane za krivičnu prijavu koje je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podnijelo protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i drugih lica zbog osnovane sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju, počinili teško ubistvo i teško ubistvo putem pomaganja.

Bogdanović je podsjetio na izjavu koju je Lazović u svojstvu Pomoćnika direktora Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije dao:

"Nema potrebe da se strahuje od prisustva državljana Srbije Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja i Marka Miljkovića jer ih inspektori tog sektora "drže na oku" 24 sata dnevno".

Bogdanović je pitao Lazovića i Demokratsku partiju socijalista (DPS) po čijem nalogu je Belivuk skinut sa liste lica kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru, i istakao da izjave Lazovića navode na logički zaključak da "jedino oni mogu znati koga su i po čijem nalogu ubili".

"Pored naznačenih svirepih operacija kakve je još zadatke i planove imao klan Belivuka u Crnoj Gori i po čijem nalogu? Ko su pripadnici UP koji su bili zaduženi za praćenje Belivuka 24h dnevno? Kod koga je boravio Belivuk tokom posjete Crnoj Gori, sa kime se sve od gradjana Crne Gore i pripadnika bezbjednosnih struktura Crne Gore sretao i družio? Ko je tokom posjete obezbjeđivao Belivuka? Ko je Belivuku bio domaćin kojeg Lazović pominje u svom obraćanju javnosti? Zbog čega nećete odgovoriti ni na jedno pitanje Dakle, Zoran Lazović je kako sada lako zaključujemo nakon ubistava tvrdio da spomenuti zločinci nisu „nikakva opasnost“ po Crnu Goru", kaže Bogdanović.

Navodi da je Lazović tada saopštio da su, kada su saznali da su Belivuk i Miljković došli u Crnu Goru, doveli njih i njihove domaćine u Odjeljenje bezbjednosti (OB) Kotor, obavili informativne razgovore

"Tražili da nam kažu razloge dolaska. Ako nijesu neprijatelji Crne Gore, nema potrebe da od bilo koga strahujemo. Belivuk i Miljković će biti pod prismotrom Sektora za borbu protiv kriminala 24 sata i naravno da ćemo ih u svakom pokušaju sprovođenja kriminalne aktivnosti spriječiti", kazao je Lazović na zajedničkoj konferenciji za medije Uprave policije i SDT.

"Osim ogavne izjave da za njih regionalni kasapin koji vidimo na najmostruozniji način ubija ljude „Belivuk nije neprijatelj“ Crne Gore, javne tvrdnje Lazovića da su bili pod prismotrom 24 sata navode logički na zaključak da onda jedino oni mogu znati koga su, kada, zašto i po čijem nalogu ubili. Pozivamo nadležne da hitno ispitaju Zorana Lazovića kako bi se utvrdile sve činjenice vezano za ovaj slučaj, a sve iz razloga konačnog razbijanja kriminalnih stega koje crnogorsko društvo drže zarobljenim već 30 godina", zaključio je Bogdanović.

Bonus video: