Vujović: Unijeli ste veliko uznemirenje među građane, rodbinu i plemenike stradalih

„Na osnovu vašeg dopisa od 20. oktobra, odnosno predloga za moje razrješenje, u obavezi sam da u što kraćem roku zakažem sjednicu Skupštine opštine, sa tom tačkom dnevnog reda"
0 komentar(a)
Đorđije Vujović, Purko Ivančević, Foto: Privatna arhiva
Đorđije Vujović, Purko Ivančević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.11.2017. 13:45h

Predsjednik budvanskog parlamenta Đorđije Vujović uputio je danas otvoreno pismo opozicionoj Crnogorskoj optužujući ih za medijsku hajku da je polagao vijenac na grobovima ratnim zločincima i pripadnicima ravogorskog pokreta, što je, kako je kazao, izazvalo veliko uznemirenje među građanima i rodbinom stradalih.

„Na osnovu vašeg dopisa od 20. oktobra, odnosno predloga za moje razrješenje, u obavezi sam da u što kraćem roku zakažem sjednicu Skupštine opštine, sa tom tačkom dnevnog reda. Na sjednici kolegijuma predsjednika SO , održanog 7. novembra, donijet je zaključak, koji smo vam dostavili, a na osnovu koga je bilo potrebno da dostavite dopunu obrazloženje vašeg zahtijeva, što do danas nijeste uradili“, navodi u pismu Vujović, dostavljenom „Vijestima.

Dodaje da ima posebnu odgovornost prema Crnogorskoj, jer je na funkciju predsjendika SO izabran i glasovima njihovih odbornika.

„Iz tog razloga zahtijevam da mi obrazložite početnu i osnovnu inicijativu koju ste pokrenuli za moju smjenu, a to je da sam polaganjem vijenac odavajući poštu nevino strijeljanim, bez suda i presude u Baru, narušio ugled Opštine Budvai nanio štetu antifašističkoj tradiciji. Gospodo, moram da vas podsjetim na izjave i medijsku hajku koju ste pokrenuli na način što ste u vašim izjavama i saopštenjima decidno izjavili da sam polagao vijenac na spomenik ratnim zločincima, pripadnicima ravogorskog pokreta i četničkih formacija. Ovakva vaša istupanja su izazvala veliko uznemirenje među građanima, rodbinom i plemenicima stradalih iz opštine Budva i susjednih opština, i iz tog razloga vas da mi ove vaše navode detaljno obrazložite, na čemu insistiram“, navodi Vujović u pismu Crnogorskoj.

„Gospodo iz Crnogorske, nad nedužnim Paštrovićima, Grbljanima, Mainimia, Poborima 1944. je učinjen stravičan zločin i svi, bez obzira na političku, nacionalnu i vjersku pripadnost, smo u obavezi da osudimo taj zločin i da odamo počast žrtvama. Gospodo, ovo odavanje pomena i polaganje vijenaca ne umanjuje značaj narodnooslobodilačke i antifašistiičke borbe koja je zadivila čitav slobodoljubivi svijet. Molim vas za što hitnije obrazloženje“, poručuje Vujović u pismu.

Bonus video: