Injac: Izjava Đukanovića se ne može razumjetii kao težnja za smirivanje tenzija i društvene radikalizacije

"Kao ministar u Vladi Crne Gore zadužen za resor odbrane, pozivam predsjednika države da doprinese da mir i bezbjednost Crne Gore, budu prioritetna vrijednost svih, bez izuzetka"

65606 pregleda 874 reakcija 156 komentar(a)
Injac, Foto: Luka Zeković
Injac, Foto: Luka Zeković

Izjava predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, direktna je nedosljednost zajedničkog saopštenja sa sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost, kojoj sam i sama prisustvovala, a kojim su, povodom najavljenog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, svi društveno-politički akteri pozvani na mir, suzdržanost, toleranciju i razumjevanje, te poštovanje ljudskih prava i vjerskih sloboda, Ustava i zakona Crne Gore, saopštila je danas ministarka odbrane Olivera Injac.

Ona je kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane reagovala na jučerašnju izjavu Đukanovića, povodom ustoličenja mitropolita Joanikija.

"Izjava Đukanovića kojom je najavio spremnost da se pridruži protestima, ukoliko se ne odustane od ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju 5.9.2021. godine, nedvosmisleno dovodi u sumnju njegovo zalaganje za implementaciju zaključaka Savjeta za odbranu i bezbjednost, jer se ne može razumjetii kao težnja za smirivanje tenzija i društvene radikalizacije u Crnoj Gori", istakla je Injac.

Ona je dodala da politizacija vjerskih pitanja, nije put crnogorskog razvoja i prosperiteta.

"Politički akteri koji politizuju vjerska pitanja i odluke, odnosno pristupaju im kao političkim i koriste ih za sopstvenu političku agendu, ne promovišu vrijednosti dijaloga i tolerancije, kao primarnim za evropski put Crne Gore. Kao ministar u Vladi Crne Gore zadužen za resor odbrane, pozivam predsjednika države da doprinese da mir i bezbjednost Crne Gore, budu prioritetna vrijednost svih, bez izuzetka", navodi se u reagovanju Injac.

Bonus video: