Laličić: Dokazi svjedoče da je Komnenović iznio neistine

Predsjednica tivatskog DPS-a kazala je da su u saopštenju tog odbora iznijete "gole činjenice i argumenti"

4546 pregleda 19 komentar(a)
Laličić, Foto: DPS
Laličić, Foto: DPS

Predsjednica tivatskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Jovanka Laličić kazala je danas kako dokazi svjedoče da je predsjednik tamošnje opštine Željko Komnenović iznio neistine na njen račun.

"U saopštenju Opštinskog odbora iznesene su gole činjenice i argumenti, za razliku od Vašeg, u kojem ste se odlučili za lični obračun sa mnom i mojom užom familijom bez osnova, otvarajući nepostojeće afere, podmećući i iznoseći gole neistine, presuđujući prije suda", navodi Laličić u reagovanju.

"Prvo o mojim argumentima. Kako drugačije kvalifikovati Vaše postupanje kada je u pitanju obračun sa zaposlenima nego da ste ih nezakonito poslali kućama. Zar za to ne postoje rješenja Komisije za žalbe koje nijeste ispoštovali i za čije izigravanje ste angažovali advokatski tim. Na taj način prouzrokovali ste nepotrebne sudske sporove za koje ćete morati u Budžetu obezbijediti dodatna i ne mala sredstva, nažalost sve na teret građana naše opštine. Za prestanak radnog odnosa osnov vam je bilo ukidanje radnih mjesta pa Vas s pravom pitamo kako sada za ista raspisujete javne oglase. Kako ćete uspjeti zadovoljiti narasle apetite Vaših koalicionih partnera ili 'ljudi iz sjenke' koji su Vam na usluzi u plasiranju neistina. Naravno da i ovi prvi i ovi drugi traže dio kolača. Imate ozbiljne probleme, pa čak dolazi i do fizičkih obračuna u zgradi Opštine što nije do sada zabilježeno. Ipak, to je Vaš problem. Što se tiče projekata, dokazi su na svakom mjestu. Jedini Vaš uspjeh je hvatanje divljih goveda kojom akcijom ste lično rukovodili. No, ono što nije samo Vaš problem jeste to što ste spremni da iznosite neistine u vezi sa konkretnim slučajem zaposlenja moga zeta željeći time da urušite moj dignitet i ugled. To ćete uspjeti zasigurno kod Vaših istomišljenika kojih je svakim danom sve manje, i u grupi fejsbuk jurišnika koji su vam desna ruka u iznošenju pogrdnih kvalifikacija na moj račun i notornih laži. Nećete moći to kod većine građana Tivta, a do kojih mi je itekako stalo", dodaje predsjednica tivatskog DPS-a.

Lalić je kazala da je, kada je u pitanju zaposlenje njenog zeta, istina da je u konkretnom slučaju raspisan javni konkurs na koji se on "uredno i kao jedini kandidat prijavio".

"Zbog toga ne osjećam grižu savjest što, zamislite nakon 40 godina rada u Opštini Tivat, nijesam spriječila svog zeta da konkuriše na objavljeni konkurs. Na bazi sprovedenog javnog konkursa uručen mu je Ugovor o radu koji je uredno potpisan i pečatiran od strane direktorice Centra. Na bazi tog ugovora čiju validnost i zakonitost osporavate, uredno je prijavljen kod Uprave prihoda i donijeto je rješenje o zaradi. Ako je nezakonito zapošljen a ne nezakonito otpušten, hoćete li objasniti široj javnosti zbog čega ne možete da ga uredno odjavite kod Uprave prihoda nego plaćate poreze i doprinose a on odavno nije zaposlenik Centra. Čujemo da Vas i još neke bliske saradnike upravo to posebno nervira i brine. Gospodine Komnenoviću, u toku je sudski spor pred Osnovnim sudom u Kotoru po tužbi moga zeta zbog načina na koji ste mu kao i većini dali otkaz, a njemu za razliku od drugih, bez ikakvih prava po prestanku radnog odnosa (bez naknade ili otpremnine). Istina je da u dokumentaciji koju smo poslali Osnovnom sudu postoji uredno potpisani i pečatirani Ugovor o radu u šta će se uvjeriti i Vaš advokatski tim. Sa nestrpljenjem očekujemo epilog sudskog postupka i sa zadovoljstvom ćemo upoznati širu javnost o tome. A Vama preporučujemo da do tada 'vaše istine' ostavite u fioci", navodi Laličić.

Kazala je i kako je Komnenović namjeravao da za direktora Radio Tivta izabere sestrinog supruga.

"A nijeste ni godinu dana u fotelji koja Vam je nekim čudom neviđenim pripala. Za kratko zasigurno", zaključila je ona.

Bonus video: