Komnenović: Detaljno su pratili kako ko u Tivtu glasa

Predsjednik Opštine Tivat medijima dostavio dokument za koji tvrdi da je izvod iz spiskova DPS-a pred lokalne izbore u Tivtu iz avgusta prošle godine

12954 pregleda 18 komentar(a)
Komnenović, Foto: Siniša Luković
Komnenović, Foto: Siniša Luković

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović reagovao je povodom današnje izjave predsjednice tivatskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Jovanke Laličić, kazavši da je napravila "početničku grešku" pretpostavivši da je "prijetio praznom puškom".

Komnenović je medijima dostavio dokument za koji tvrdi da je izvod iz spiskova DPS-a pred lokalne izbore u Tivtu iz avgusta prošle godine, a na kojem se u više navrata nalazi i ime Jovanke Laličić.

Riječ je, kako tvrdi, o kompletnoj evidenciji biračkog tijela Tivta u kojima su jasno naznačeni svi glasači iz Tivta, a ne samo glasači DPS-a. Dokument, tvrdi Komnenović, detaljno prati kako je ko glasao u Tivtu na izborima 2012. i 2016, kojoj partiji pripada, ime kontakta DPS aktiviste koji je za njega zadužen, "pa čak i da li je išao na litije ili ne".

"Gospođo Laličić, iskreno sam mislio da ste mnogo mudriji u politici i mnogo bolji pravnik. Nijeste se mogli nositi sa emocijama i napravili ste početničku grešku, jer ste krenuli od pogrešne premise da sam prijetio praznom puškom kad sam pomenuo da za Vaša nepočinstva imamo dokumenta. Podsjećanje na godišnjicu veličanstvene demokratske pobjede na lokalnim izborima u Tivtu pretvorili ste u lični lament i izraz frustracije zbog poraza epskih razmjera, od neke kako nas nazivate 'sklepane koalicije' koja je usput na tim izborima dobila najveći broj glasova u istoriji parlamentarne demokratije u Tivtu. Iako se istinski trudim da zaobiđem u dopisivanju sa Vama lični nivo, kako zaobići lično kad ste Vi gospođo Laličić kao i svaki drugi partijski vojnik svoju i sudbinu svoje porodice vezali za sudbinu DPS. Da sam želio ići toliko na lični nivo pomenuo bih Vam i drugog zeta koji ovih dana ima problema sa zakonom. O nezakonitoj legalizaciji njegovog nelegalnog objekta u Oblatnom ali i drugim poslovima postoji u opštinskoj arhivi obilje dokumentacije, ali time se već bave istražni organi i to je tema za neku drugu priču", navodi Komnenović u reagovanju.

Kazao je da bi Laličić, kao pravnica, trebalo da pravi jasnu razliku između onoga što se dogodilo i "onoga za što pretpostavljate da se moglo dogoditi".

"Vaš zet g. Danilo Perošević, stomatolog iz Nikšića sa prebivalištem u Radovićima je Ugovor o radu u JU 'Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju Tivat' zaključio na nezakonit način 8.juna 2020.g., bez saglasnosti osnivača - Opštine Tivat mjesec i dvadeset dana prije održavanja lokalnih izbora u Tivtu. Radno mjesto pomoćnika direktora je izmišljeno na Vaše insistiranje, koeficijent za platu ne postoji u sistematizaciji, pa sve do nepotpisanog Ugovora o radu. To što ste kao i u drugim slučajevima tehnoloških viškova u Opštini Tivat tužbe protiv Opštine povjerili DPS advokatu, ne znači i pozitivan ishod. Da je to tako svjedoče i rješenja koja ovih dana od Komisije za žalbe dobijaju bivši uposlenici Opštine Tivat i koja govore suprotno od onoga što tvrdite. Govore da je Opština Tivat procedure prilikom rješavanja pitanja viška zaposlenih u lokalnoj upravi, sprovela na zakonit način čime Vaše teze o nezakonitom otpuštanju i revanšizmu padaju u vodu".

"Obzirom da sam obećao da ću ubuduće na svaku Vašu novu reakciju podijeliti dokument o Vašim nezakonitim radnjama, ovaj put ću podijeliti sa javnošću izvod iz spiskova DPS pred lokalne izbore u Tivtu iz avgusta prošle godine. Tako ćemo se prisjetiti u kakvim je uslovima Građanska lista 'Narod pobjeđuje' pobijedila nenarodnu i korumpiranu vlast u Tivtu. Riječ je o kompletnoj evidenciji biračkog tijela Tivta u kojima su jasno naznačeni svi glasači iz Tivta, a ne samo glasači DPS. Dokument pod nazivom 'Četvrta procjena – konačno' iz avgusta 2020.g. do detalja prati kako je ko glasao u Tivtu na izborima 2012. i 2016. kojoj partiji pripada, ime kontakta DPS aktiviste koji je za njega zadužen, pa čak i da li je išao na litije ili ne. Vjerujem da će i ovaj dokument biti predmet budućih istraga o načinu ucjena birača, partijskog inžinjeringa i kupovine glasova kojim se DPS održavao dvije i po decenije na vlasti u Tivtu. Vaše ime se gospođo Laličić pominje najviše u ovom dokumentu, pa je sasvim jasno da će se vremenom pojaviti i svjedočenja onih na koje ste vršili pritisak da glasaju za DPS. A ima ih priličan broj", zaključuje Komnenović.

Bonus video: