Radunović: DF će oboriti Vladu ako se u septembru u Skupštini ne nađe Zakon o popisu

Istakao je da nije izglasan Zakon o prebivalištu, a da je sramotan odnos prema popisu

53215 pregleda 425 reakcija 289 komentar(a)
Foto: Željka Vučinić
Foto: Željka Vučinić

Predsjednik kluba poslanika DF Slaven Radunović rekao je da će Demokratski front (DF) oboriti Vladu ako se u septembru u Skupštini ne nađe Zakon o popisu.

Istakao je na konferenciji za medije da će Vladu rušiti sa svima koji budu htjeli da glasaju protiv.

"Rečeno je da će oba majbaha biti prodata. Milo Đukanovic se vozi njime i smije nam se u lice. Petog septembra će na Cetinje da se inati", rekao je Radunović.

Istakao je da nije izglasan Zakon o prebivalištu, a sramotan je odnos prema popisu".

Radunović je govoreći o zapošljavanju po dubini, rekao da najveći broj funkcija u državnim strukturama drži i dan danas DPS.

"Samo je po površini zagrebano, smjenom načelnika i rukovodećih pozicija".

Istakao je da su isto koliko i DF, svoje kadrove ubacili i Demokrate i URA.

Radunović je rekao da su dobili Rezoluciju o Srebrenici, što je inaćenje sa najvećim biračkim tijelom.

On je kazao da se vidi da nije došlo do promjena nakon poslednje zapljene droge, navodeći da postoji vjerovatnoća da je neko javio pravim vlasnicima droge, koji su odustali od toga da dođu po nju.

Predsjednik DNP Milan Knežević rekao je da "godina prođe, DPS nikad", te da se Crna Gora od izbora 30. avgusta vratila 10 godina unazad.

"Ušli smo u nove tenzije, nove podjele-nacionalne, vjerske, ekonomske, socijalne i s pravom tražimo da dođe do korjenitih i radikalnih promjena, jer način na koji Krivokapić vodi vodi ovu Vladu ide ka ambisu iz kojeg teško da će neko ostati živ... Ako ne bude Zakona o popisu i ukoliko se popis ne sprovede u skladu sa onim što je zakonska i ustavna obaveza, srušićemo njegovu Vladu, pa taman da ga je sveti Petar poslao da spasava Crnu Goru", rekao je Knežević.

Istakao je da se s pravom pitaju ko je pobijedio na izborima 30. avgusta, posebno ako se ima u vidu činjenica da je premijer najavljivao veliku proslavu u vili Gorica, zloupotrebljavajući Vladu, svoj službeni položaj i sredstava poreskih obveznika, promovišući sebe i nastavljajući narativ karakterističan za DPS.

Knežević je rekao da je Krivokapić pozvao skoro cijeli establišment DPS-a na proslavu koja je bila najavljena u vili Gorica, a zaboravio one koji su ga tu doveli.

Istakao je da je njihov poziv Demokratama otvoren, te da nakon razgovor ai eventualnog rješenja, može biti organizovan novi sastanak parlamentarne većine koji bi rezultirao izlaskom iz trenutne krize.

Bonus video: