Menadžent Javnog servisa: Policija da istraži, RTCG će tražiti izjašnjenje zaposlenih

"Od ekipe dokumentarnog programa koja je bila na terenu dobili smo objašnjenje da je za juče bilo predviđeno snimanje pokrivalica ispred Cetinjskog manastira. Međutim, uvidom u programsko-produkcioni plan za ovu godinu, utvrdili smo da ta emisija nije planirana za snimanje i realizaciju"

29514 pregleda 45 reakcija 45 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Nakon verbalnog incidenta koji se juče dogodio u Cetinjskom manastiru u kome je učestvovala grupa građana, a među kojima se našla i ekipa Televizije Crne Gore, oglasio se menadžment Javnog servisa.

"Ekipa televizije Crne Gore (TVCG) nije juče bila na Cetinju kako bi pratila performans ispred Cetinjskog manastira, već je, kako je zavedeno u nedjeljnom planu snimanja, angažovana na dosnimavanju materijala za dokumentarni program, za emisiju o Petru Zviceru. Od ekipe dokumentarnog programa koja je bila na terenu dobili smo objašnjenje da je za juče bilo predviđeno snimanje pokrivalica ispred Cetinjskog manastira. Međutim, uvidom u programsko-produkcioni plan za ovu godinu, utvrdili smo da ta emisija nije planirana za snimanje i realizaciju. Žao nam je što svako neodgovorno ponašanje pojedinaca dovodi do podizanja tenzija i ako je tome na bilo koji način doprinijela Televizija Crne Gore. Očekujemo da će policija sprovesti objektivnu i nepristrasnu istragu, a RTCG će, svakako, tražiti izjašnjenje zaposlenih uključenih u ovaj slučaj", navodi se u saopštenju menadžment Javnog servisa.

Policija je juče intervenisala nakon što je grupa građana sa kamermanom ušla u Cetinjski manastir gdje je zabranjeno snimanje.

Neki mediji su juče objavili da sveštenici nisu dozvolili ekipi RTCG da obave novinarski posao u porti Cetinjskog manastira gdje su htjeli da snimaju materijal za dokumentarni film.

Na portalu RTCG je tek nakon nekoliko sati objavljeno da je njihovoj ekipi zabranjeno snimanje, ali se u toj objavi ne navodi da su snimali materijal za dokumentarni film.

Bonus video: