Đukanović na Cetinju dočekan ovacijama, ponovio apel da ustoličenje ne bude u prijestonici

Đukanović je danas pozvao građane, svih vjera i nacija i političkih opcija, da zajedno doprinesu očuvanju mira, stabilnost i multietničkog sklada

209735 pregleda 403 reakcija 393 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.09.2021. 20:10h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović došao je danas na Cetinje, gdje se protestuje protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Đukanović je ponovio da ustoličenje treba obaviti na drugom mjestu.

"Kao što znamo, ta crkva ima puno hramova širom Crne Gore, uključujući i onaj najveći u Podgorici, tako da mogu da obave taj posao, a ne mogu da to rade na silu, da to rade uz ugrožavanje slobode i prava građana Prijestonice. To nije dobar pristup. Čak i kada bi to nekome pošlo za rukom, on bi se ovdje uvijek morao osjećati kao neko ko je nasilno ostvario neku svoju želju, neko ko je silovao na neki način Prijestonicu i njene građane. Zato mislim da je to pogrešan pristup, zato mislim da će to ipak doći do svijesti onih kojima smo poslali toliko upozorenja ovih dana i da će na kraju uraditi ono što je razumno i logično", poručio je Đukanović

Đukanović je sa obezbjeđenjem i funkcionerima DPS- a ušao u Gradsku kafanu.

Đukanović je ranije poručio da će 5. septembra doći na protest u prijestonici, ako Srpska pravoslavna crkva (SPC) ne odustane od najavljenog događaja u Cetinjskom manastiru.

Tada je kazao i kako se nada da će biti uvažen njegov zahtjev da se ustoličenje održi u nekom drugom gradu i da neće biti potrebe da tog dana bude na Cetinju.

Đukanović je danas pozvao građane, svih vjera i nacija i političkih opcija, da zajedno doprinesu očuvanju mira, stabilnost i multietničkog sklada, kao i da "odgovorno zaštitimo život i zdravlje svakog građanina, kao i pravo na različitost, kao naše najveće bogatstvo".

Bonus video: