DPS: Tužilaštvo podleglo pritisku i zatražilo pritvor za Veljovića, Krivokapić i Abazović danima najavljivali osvetu

Komisija za bezbjednost i odbranu DPS je poručila da je "jasno da se Krivokapić i Abazović bave Veselinom Veljovićem, samo da se građani ne bi bavili njima i njihovom sramnom ulogom u organizaciji napada na sopstvene građane i prekoračenju sredstava i ovlašćenja pripadnika Uprave policije koji su u mirne protestante ispaljivali hektolitre suzavca i stotine šok bombi"

15756 pregleda 67 reakcija 68 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Komisija za bezbjednost i odbranu Demokratske partije socijalista (DPS) saopštila je danas da "sa žaljenjem konstatuje da je tužilaštvo podleglo političkom pritisku i zatražilo određivanje pritvora Veselinu Veljoviću".

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) na Cetinju, uputilo je danas sudu u tom gradu predlog da Veljoviću, savjetniku predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića odredi pritvor.

Povezani članci

06. Septembar 2021.

ODT Cetinje predložilo pritvor za Veljovića

Veljović je priveden juče zbog krivičnog djela napad na službeno lice nakon čega mu je određeno tužilačko zadržavnje do 72 sata.

Iz Komisije za bezbjednost i odbranu DPS su dodali da izjave predsjednika Vlade Crne Gore, Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Crne Gore, Dritana Abazovića, "pokazuju da su institucije izložene političkom uticaju".

"Izjave Zdravka Krivokapića kako je izdao nalog za Veljovićevo hapšenje, kao i javni pritisak Dritana Abazovića, samo pokazuju da su institucije izložene političkom uticaju i da se metodom zastrašivanja, pravosuđe pritiska kako bi donosilo odluke koje nijesu u skladu sa zakonima nego prije svega sa voljom režima. Danima su predstavnici režima a prije svega ova dvojica, koji pokušavaju da uzurpiraju funkcije nezavisnih pravosudnih organa, najavljivala osvetu prema Veselinu Veljoviću. Započelo je dopisivanjem i lažnim tumačenjem njegovog autorskog teksta, kojim se čitava Vlada opsesivno bavila nedjeljama, nastavilo se plasiranjem lažnog hapšenja Veljovića, 12 sati prije nego je i stvarno uhapšen, da bi juče ujutro Krivokapićev osvetnički nagon kulminirao bizarnim tvitom kako je izdao nalog za hapšenje osobe protiv koje je, uzgred, nekoliko dana prije toga podnio krivičnu prijavu?!", piše u saopštenju.

Komisija za bezbjednost i odbranu DPS je poručila da je "jasno da se Krivokapić i Abazović bave Veselinom Veljovićem, samo da se građani ne bi bavili njima i njihovom sramnom ulogom u organizaciji napada na sopstvene građane i prekoračenju sredstava i ovlašćenja pripadnika Uprave policije koji su u mirne protestante ispaljivali hektolitre suzavca i stotine šok bombi".

"Na pravosudnim organima je da donesu odluku u vezi sa ovim slučajem, u skladu sa zakon a ne pod pritiskom dvojice političkih osvetnika. Ono što Krivokapić i Abazović ipak treba da znaju jeste da će gospodina Veljovića istorija pamtiti kao čovjeka koji je uvijek branio dostojanstvo Crne Gore, i odbranio ga onda kada su mnogo sposobniji i jači na njega nasrtali. Kako su prošli ti osvajači megalomanskih ambicija, to građani znaju. Na nekom takvom smetlištu istorije, završiće svoje političke karijere neslavno i dvojac Krivokapić - Abazović", zaključuje se u saopštenju Komisije za bezbjednost DPS.