MUP Srbije: Poslanica zadržana zbog tableta sa liste psihoaktivnih supstanci

"Ističemo da je prema njoj postupano u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje ličnog dostojanstva"

32988 pregleda 41 reakcija 39 komentar(a)
Foto: Mup.gov.rs
Foto: Mup.gov.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je, reagujući na saopštenje Ministarstva vanjkskih poslova Crne Gore, istaklo da srpska policija postupa isključivo po zakonu i da je poslanica DPS-a Dragica Sekulić zadržana zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo neovlašćeno držanje opojnih droga.

"Ističemo da je prema njoj postupano u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje ličnog dostojanstva, zbog čega ne shvatamo značenje poziva Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore da vlast Srbije i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prestanu sa nekorektnim postupanjem prema crnogorskim poslanicima", navodi se u saopštenju MUP.

Dodaju da je činjenica da je Sekulić na graničnom prelazu između Crne Gore i Srbije zadržana od strane pripadnika Granične policije zbog posjedovanja tableta sa liste psihoaktivnih supstanci i da će protiv nje biti podnijeta krivična prijava zbog osnova sumnje da je izvršila krivično djelo neovlašćeno držanje opojnih droga.

"Uvjereni smo da se Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, kao državna institucija, zalaže za poštovanje zakona i njegovu jednaku primjenu prema svima, bez obzira na funkciju koju obavlja. Zakoni u Srbiji su isti za sve i sigurni smo da i Crna Gora teži ka tome", poručili su iz MUP-a Srbije.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore je saopštilo da "privođenja i maltretiranja poslanika crnogorske skupštine nisu mjera dobrosusjedskih odnosa i ne nailaze na odobravanje nikoga u političkom životu kako Crne Gore, tako ni Srbije, bez obzira na kom se dijelu političkog spektra nalazili".

Bonus video: