Đukanović: DPS će biti stožer promjena koje slijede

Predsjednik DPS-a ocijenio da je aktuelna Vlada u službi "kvazi Crkve države Srbije"

21047 pregleda 1833 reakcija 233 komentar(a)
Đukanović, Foto: DPS
Đukanović, Foto: DPS

Događaji na Cetinju prošlog vikenda pokazali su da je Crna Gora možda jedina nezavisna država u svijetu, jedina država članica Ujedinjenih nacija koja nema svoju Vladu, već je ona stručna služba "kvazi Crkve države Srbije", kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović na devetoj Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Nikšić.

Poručio je da će DPS biti stožer "promjena koje slijede".

“Kada se ta Vlada našla u dilemi da li da zaštiti svoju Prijestonicu kao simbol crnogorskoga slobodarstva i državnoga trajanja, ili da slijedi agresivni slijepi naum Srpske pravoslavne crkve da pokori Cetinje i da time pokuša da pokori Crnu Goru, ta Vlada nije imala nikakvu dilemu, već je sve svoje rezerve uključujući i bojne otrove stavila na raspolaganje Crkvi Srbije da pokori Cetinje i Crnu Goru”, kazao je Đukanović, kako je saopšteno iz DPS-a.

On je podsjetio na obećanja i najave aktuelne vlasti da će "osloboditi Crnu Goru", te da će naša država biti društvo pravde, vladavine prava, gdje će slijediti vrijeme punog ekonomskog prosperiteta.

“Danas smo godinu dana kasnije od tih promjena i otprilike pola godine nakon promjene vlasti u Nikšiću, vidjeli da su zaista imali ozbiljnu namjeru kada su najavili da će nas osloboditi od oslobođenja koje su donijeli partizani i antifašisti i to brutalnim atakom na građansku, sekularnu i evropsku Crnu Goru” istakao je Đukanović.

Milo Đukanović DPS Nikšić
foto: DPS

U dijelu izlaganja koje se odnosilo na jačanje povjerenja građana prema Demokratskoj partiji socijalista, Đukanović je poručio da su u toj partiji pravilno pročitali poruku koju su građani dali na izborima.

“Na centalnom nivou smo održavanjem Kongresa, sagledavanjem svojih slabosti i promjenama koje smo napravili u samom licu partije napravili duboke promjene i pokazali svoju želju, odlučnost i sposobnost da otklanjamo slabosti i da i dalje Demokratsku partiju socijalista preporučimo kao najbolji mogući izbor na crnogorskoj političkoj sceni”, rekao je predsjednik DPS-a.

Đukanović je na kraju rekao da je DPS pokazala da se prave vrijednosti mogu braniti ne samo iz vlasti nego i iz opozicije, i to ako postoji jasna vizija i ako se posjeduje "moralna i svaka druga čvrstina" da se istraje na toj svojoj viziji.

“DPS je to pokazao i tokom ovih godinu dana, zato ja mislim da nema nikakve sumnje da će DPS biti stožer tih promjena koje slijede”, zaključio je Đukanović.

Na devetoj Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Nikšić delegati i članovi dosadašnjeg Opštinskog odbora glasali su za novi saziv. Izabrano je 130 novih članova Opštinskog odbora, a u sastav po funkciji ulaze i odbornici u Skupštini opštine Nikšić. U cilju reformi partije, kako je saopšteno, 49 odsto je novih članova koji do sada nisu bili u organima partije.

Konferenciji su, pored Đukanovića, prisustvovali i generalni sekretar Aleksandar Bogdanović, koordinatori ispred Predsjedništva i Izvršnog odbora za Nikšić Jevto Eraković i Zoja Bojanić Lalović, kao i brojni poslanici i članovi Glavnog odbora iz Nikšića.

Bonus video: